У Раді готові у терміновому порядку розглянути законопроект про реабілітацію воїнів АТО

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності готовий в терміновому порядку розглянути законопроект про реабілітацію воїнів антитерористичної операції.

Про це в ході з міжнародною делегацією заявив глава комітету Андрій Кожем'якінє

"Ми готові в терміновому порядку розглянути на засіданні комітету і винести на розгляд у сесійну залу проект закону про реабілітацію наших військових. Це має бути проект закону, який забезпечить реабілітацію наших військових в Україні, а також за кордоном. Такий проект закону буде підготовлений і представлений в парламенті, щоб наші військові отримали можливість комплексної реабілітації на найвищому рівні, як за межами країни, так і всередині ", – заявив Кожем'якін.

У свою чергу, президент Європейського поліцейського союзу Герріт ван де Камп запевнив, що європейські інвестори допоможуть Україні з обладнання, щоб реабілітація військових проходила безпосередньо на території України.

"Ми почнемо з того, щоб Україна отримати такі транспортні засоби та обладнання. Переговори щодо такої допомоги були розпочаті ще два тижні тому в Мадриді. Ми розглядаємо також можливість надання допомоги Україні у створенні нових реабілітаційних центрів для постраждалих військових", – сказав ван де Камп .

 

 

новини про Львів

 

Джерело: РБК-Україна