Я не можу бути Генпрокурором у країні, де не дотримуються Конституції та законів – О.Баганець

Заступник Генпрокурора прокоментував інформація про відставку керівників відомства, яка з’явилася у ЗМІ, передає Корупція.інфо

Заступник Генерального прокурора Олексій Баганець наголосив, що він не буде Генпрокурором України адже не може займати таку посаду у країні, де народні обранці у Верховній Раді порушують головний Закон України Конституцію та норми чинного законодавства.

За словами заступника Генпрокурора, його ніхто і не призначить, адже він має свою позицію і як Генеральний прокурор не допустив би порушень законів України.

“Я не претендував, не претендую і саме головне, що мене ніхто ніколи не призначить. Ніхто. Тому що я маю свою позицію, може вона комусь не подобається, але я її маю. А такий Генеральний прокурор не потрібний. Тому я вважаю, що нашому суспільству такий Генпрокурор не потрібний. Я ж не можу миритися із тим, коли під лозунгом боротьби із корупцією приймаються закони, які суперечать Конституції України. Коли голосуються у Верховній Раді закони без попереднього обговорення, наприклад, в профільних комітетах. Ви тоді спочатку зупиніть Конституцію України, а потім приймайте закони. Тому я ніколи не буду Генеральним прокурором. Я там не потрібен”, — пояснив він.

Також О.Баганець додав, що не чув про відставку діючого Генерального прокурора, але чув , що перший заступник В.Яреми Віктор Шокін має тісні зв’язки із Президентом України Петром Порошенком.

“Я у суботу та неділю був відповідальним на роботі, так мені ніхто не дзвонив і ніхто не говорив про відставку Генпрокурора, в тому числі і Ярема. Я думаю, що він повинен був би сказати. Я туди не дуже допущений, у мене є своя ділянка роботи, я нею займаюся. Я туди не пхаюся. А з приводу Віктора Шокіна (Заступник Генерального прокурора України — начальник Головного управління нагляду у кримінальному провадженні — Ред.), так, я знаю що вони знайомі, не знаю яке як кажуть між ними рідство, але вони знайомі”, — зауважив заступник Генпрокурора.

Нагадаємо, вчора у ЗМІ з’явилися повідомлення, що Генеральний прокурор України Віталій Ярема подав у відставку.