Суд продовжить розгляд справи Єфремова 23 лютого

Печерський районний суд Києва продовжить розгляд клопотання Генеральної прокуратури України про зміну запобіжного заходу колишньому голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову 23 лютого

Про це після засідання суду повідомив адвокат Єфремова Олександр Мельников, передає Корупція.інфо

"Суд продовжить роботу 23 лютого", – сказав він.

Єфремов у висловлюваннях ЗМІ і далі не вважає себе винним. На його думку, якщо кожного разу відкриватимуть справу після виступу депутата у Верховній Раді, у якому він висловлює свою позицію,  тоді в Україні настане кінець парламентаризму.

"Усі мої виступи ви можете знайти… Стенограми виступів додані (до матеріалів справи – ред.). Я себе винним не вважаю", – наголосив він. 

Нагадаємо, Олександру Єфремову висунуто звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 161 КК України – умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, що спричинили тяжкі наслідки у вигляді масової загибелі людей.

14 лютого працівниками Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Служби безпеки України була проведена спецоперація із затримання колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

Печерський районний суд Києва застосував до колишнього нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави в суммі 3,6 млн грн. 17 лютого Єфремова звільнили з-під варти під заставу.