На Львівщині через вибух боєприпасу травмовано людину

Вчора, 30 січня, у старому житловому будинку в с. Жуличі Золочівського району стався вибух.

Про це повідомляє  ІА Корупція Інфо з посиланням на прес-службу Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Внаслідок інциденту в будинку зруйновано частину стін на площі 22 кв. м та перекриття на площі 18 кв. м.

Згідно попередніх висновків експертів, потерпілий, 33-річний місцевий мешканець, отримав численні травми внаслідок необережного поводження із боєприпасами. Адже на місці події знайдено 4 уламки від вибухонебезпечного предмету.

Чоловіка госпіталізували з термічними опіками голови І-ІІ ступеня, травматичною ампутацією правої руки в ділянці нижньої третини плеча, відкритим переломом середньої частини стегна лівої ноги та опіками верхніх дихальних шляхів.

Причини та обставини події встановлюються, працівниками правоохоронних органів проводиться дослідча перевірка.

З огляду на такі факти головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує про правила безпеки при виявленні підозрілих предметів.

«Радимо бути обережними під час виявлення застарілих боєприпасів: не витягувати їх самостійно з землі, не кидати, не піддавати впливу вогню, не бити по них, натомість обгородити або позначити місце знахідки і повідомити до Служби порятунку за номером «101». Правила поведінки при виявленні боєприпасу поясніть також дітям, щоб дитяча допитливість не призвела до загрози їх життю», – зазначено у повідомленні.