Новорічній піротехніці у Львові – зась!

Мерія нагадує, що у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Сході України, у результаті якої гинуть українці, та подіями в країні, які загрожують національним інтересам держави та суспільства, у м. Львові заборонено використовувати салюти, феєрверки та піротехнічні засоби під час проведення масових заходів. Тож управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення просить не використовувати ці засоби під час новорічних святкувань. 

«Нагадую, що ще в липні сесія Львівської міської ради прийняла Ухвалу № 3706 від 31.07.2014 «Про тимчасову заборону використання салютів, феєрверків та піротехнічних засобів під час проведення масових заходів». Цього ж принципу дотримуються всі міста України. В країні йде війна, і нам нема що святкувати. До того ж, на відпочинок приїхали наші герої із зони АТО, які по-іншому сприймають гучний шумовий ефект, що виникає від піротехнічних засобів. Тож ми категорично просимо мешканців і гостей міста утриматися від використання салютів, феєрверків та піротехнічних засобів під час новорічних святкувань для спокою воїнів і, звісно, безпеки людей», – повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Також міський голова Львова Андрій Садовий закликав львів’ян відмовитися від гучних новорічних святкувань.

«Напередодні зимових свят я хочу вкотре звернутися до керівників і власників великих компаній, з проханням переглянути власні плани щодо новорічних корпоративних свят. Сьогодні армія на передовій. Дуже складна ситуація, тож ми повинні підтримати захисників. Думаю, що наша підтримка війська буде більш на часі, ніж гучні святкування», – зазначив Андрій Садовий.

 

джерело: ТРК Львів