Екс-директор державного лісогосподарства “назловживав” на 250 тисяч гривень

У грудні 2014р. Державним підприємством "Рава-Руське лісове господарство" здійснено перевірку правомірності дій посадових осіб під час проведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів, а також щодо правомірності використання коштів за послуги в сфері ведення мисливського господарства.

У ході перевірки встановлено, що колишній директор Державного підприємства "Рава-Руське лісове господарство" Савченко Андрій Аркадійович в період виконання ним своїх посадових обов'язків неодноразово їх порушував, вчиняючи протиправні дії, інформує vivlis.com.ua.

Так, відповідно до Методичних вказівок, виділення лісових ділянок для заготівлі деревини під час проведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів здійснюють виключно підрозділи з ведення і таксації лісосік (наказ Державного агентства лісових ресурсів №9 від 21.01.2013р.), склад яких затверджують державні лісогосподарські підприємства за погодженням з обласними управліннями лісового та мисливського господарства.

Проте, Савченко А.А. впродовж 2013-2014рр. укладав господарські договори на виконання робіт щодо виведення лісових ділянок з приватними підприємцями, які він не мав права укладати, та проводив оплати за цими договорами.

Крім того, він за рахунок коштів Державного підприємства "Рава-Руське лісове господарство" проводив оплату за послуги в сфері ведення мисливського господарства, які фактично не здійснювались.

Таким чином дії Савченка А.А. завдали матеріальну шкоду підприємству більше ніж на 250 тис. грн. та підпадають під кваліфікацію ч.4 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні вчинена у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Матеріали по вищезазначеній перевірці передані в Прокуратуру Жовківського району Львівської області, якою за даними фактами було порушено кримінальну справу.

Джерело: Експрес