Ексклюзив: чому насправді кіборг потиснув руку сепаратисту Моторолі | Корупція Інфо

Ексклюзив: чому насправді кіборг потиснув руку сепаратисту Моторолі

Недавно простори інтернету сколихнув ще один «ексклюзив» від російського медіа, який зародив справжній скандал.

На відео начебто українські кіборги тиснуть руку Моторолі, ватажку сепаратистів, та про щось домовляються… Одразу ж інформпростір вибухнув запитанням: що це чергова брехня чи аеропорт «злили»…

Журналіст ТСН з АТО розповів, що подія і справді мала місце. Відбувалась вона при присутності представників ОБСЄ . Журналіст підтвердив, що там були присутні бійці, які довгий час захищали аеропорт, тобто  кіборги. У цей момент вони на вантажівках повертались додому на відпочинок.

На відео і справді присутній кіборг з позивним «Купол», виконуючий обов’язки командира 93 механізованої бригади, а не ще один актор російської пропаганди.

Чого не було на відео?
Купол мав вивезти солдат на ротацію. Та він не міг їх забезпечити бронею, тому довелося домовлятися з сепаратистами про «коридор». Ці переговори тривали не один день, на відео вже зазнято кінцевий етап – виконання домовленості.

Що не входило у домовленість та відео?

У кращих традиціях сепаратистів та російських медіа, у відео не зафільмували кілька десятків бойовиків зі зброєю. Хоча при переговорах узгодили, що на ротації немає бути зброї.

Life news вирішили розіграти перфоменс: на цю ротацію вони привели невідомого Куполу Моторолу (про безпечну ротацію командир домовлявся з іншим бойовиком) та журналістів з мікрофонами. Українські військові не були готові до цього.

Кіборги не прокоментували цей випадок. Проте підсумував це все журналіст ТСН з гарячої точки: судити про дії Купола можуть лише ті, які самі побували там і знають що там за ситуація

 

за матеріалами ТСН.Тиждень

 

Корупція Інфо
При публікації матеріалів із сайту обов'язкове посилання