Німецьким і російським ЗМІ не дає спокою нова репліка Яценюка

Після неоднозначного перекладу слів прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про «радянське вторгнення в Україну та Німеччину», які він виголосив під час робочої поїздки до ФРН, німецькі ЗМІ не припиняють атаки на політика.

Цю новину передає Корупція.інфо з посиланням «Преса України».

Причому слідом за цією історією ряд німецьких видань стали на свій лад описувати «нервову» відповідь Яценюка під час інтерв'ю на прохання прокоментувати свідоцтва Human Rights Watch і ООН про артобстріли української армії мирного населення Донбасу.

«Я чекаю, що Human Rights Watch понаблюдає за тим, що відбувається в окупованій Східній Україні, і представить мені докази своїх тверджень про те, що там використовували касетні боєприпаси!», – заявив прем'єр-міністр, який, за словами німецьких ЗМІ, навіть не дав інтерв'юеру завершити своє питання.

Той же журналіст заявив Яценюку, що дані Human Rights Watch вказують на відсутність поваги української артилерії до мирних жителів Донбасу, причому нібито центральна влада закривала очі на цю проблему.

«Це не так! Ніяких доказів! Ніяких підтверджень! Росія навмисне робить це», – відповів Яценюк, а цю фразу одразу підхопили російські ЗМІ.

Інтерв'юер не переставав повторювати своє питання, додавши, що аналогічні відомості про безладному обстріл мирного населення представили в ООН.

«Я в п'ятий раз повторюю: докази! Мова йде про факти, не про припущення», – заявив Яценюк.

Правда, складно зрозуміти позицію ООН, адже офіційної місії ООН на Донбасі не було, що не бентежило німецького інтерв'юера.

Яценюку довелося також прокоментувати ситуацію з можливим дефолтом України, на що він відповів, що ситуація буде залежати від дій західних партнерів України і Міжнародного валютного фонду. 

І така відповідь стала приводом для заяв у російських і німецьких ЗМІ, що прем'єр-міністр України фактично підтвердив високу ймовірність дефолту.