Яценюк: Більшість фіндопомоги піде на погашення боргів Януковича

Глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що більшість коштів з міжнародної фінансової підтримки доведеться спрямувати на сплату боргів по кредитах попередньої влади.

"Великі реформатори, які опинилися в меншості, тобто в опозиції, розказують цікаві речі про те, що і як треба робити. так я теж можу розказати, що вони зробили і яку ціну ми зараз платимо. За час режиму Януковича, за три роки, додатково взяли кредитів більше ніж за всю історію української незалежності. Загалом близько 40 мільярдів доларів було отримано кредитів, по яких ми зараз платимо відсотки і по яких нам потрібно отримувати фінансову допомогу",- сказав він.

Також Яценюк нагадав, що в поточному році Україна одержала 9 мільярдів доларів, а віддала по заборгованостях – 14 мільярдів доларів.

Він закликав всіх нардепів ухвалити політичне рішення щодо державного бюджету, який представлятиме у вівторок, 23-го грудня, на засіданні ВР міністр фінансів.

"Цей пакет (бюджетний) дасть можливість, хоча і не гарантію, що міжнародні партнери нададуть нам в наступному році фінансову допомогу",- зазначив він.