Ексклюзив: Ющенко навряд чи був отруєний, – екс-глава СБУ

У мене немає даних, що підтверджують отруєння екс-президента України Віктора Ющенка. Про це напередодні в ефірі «112 Україна» повідомив доктор технічних наук, професор, голова СБУ в 2003-2005 рр. Ігор Смешко.

«У мене немає ніяких даних, які б мені підтвердили, що він був отруєний. Я б дуже сам хотів це знати. Це дуже важливе питання, я не знаю, як можна периферійно отруїти одну частину тіла. І друге, ну адже було ж оголошено, що немає експертизи, яка за всіма правилами була проведена, і чомусь досі Ющенко не хоче її робити », – розповів Смєшко. Про це повідомляє "Економіка від Пророка", інформує еizvestia.com.

Як відомо, 5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом СБУ, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку. Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

Втім, пізніше виникли сумніви щодо даного отруєння. Наприклад, у 2008 році кум Ющенка Давид Жванія заявив, що у кандидата в Президенти Ющенка було всього лише «сильне харчове отруєння. Кожна людина може допустити технічну помилку в плані харчування. Від отруєнь і не таке буває. Часто-густо люди від цього вмирають ». Жванія також заявив про фальсифікацію отруєння і назвав фальсифікаторів: «Це тодішнє керівництво штабу« Нашої України »- керівник і три заступники. Не буду називати прізвища, думаю, що найближчим часом вони самі назвуть себе ».

Однак Ющенко відмовлявся повторно здавати кров на аналізи для незалежної експертизи.

Нагадаю, 11 вересня цього року стало відомо, що проти фонду Катерини Ющенко «Україна 3000» відкрили кримінальне провадження в зв'язку з будівництвом «Лікарні майбутнього» за благодійні гроші.

При цьому ще в травні закарпатський губернатор Геннадій Москаль озвучив резонансні звинувачення на адресу екс-президента Ющенка і його дружини в зв'язку, в тому числі, з «Лікарнею майбутнього».

У червні Москаль озвучив наступну порцію компрометуючої Ющенко інформації. «У період президентства Ющенка і управління секретаріатом президента Балоги в швейцарський банк UBS (один з найбільших банків країни) в Цюріху були покладені $ 550 млн. Це понад півмільярда, а не ті часто сміховинні суми, які фігурують в« амбарний книзі »Партії регіонів», – повідомив тоді губернатор.

Також хочу нагадати, що 8 травня 2015 року Ющенко таємно зустрічався у Відні з одіозним олігархом Фірташем – їх випадково «застукав» там бізнесмен Михайло Бродський.

Сам Бродський заявив тоді, що Віктор Андрійович намагався домовитися з Дмитром Васильовичем, щоб той не згадував його в своїх свідченнях. «Не розповідав ні про 30 млн, ні про 50 млн, ні про те, як раптом в кілька разів зросли ціни на газ за президентства Ющенка … Ось вона життя яка: коли рило в пуху, то і на спокої не виходить відпочити. І бігаєш, як ужалений … », – написав Бродський у« Обозревателе »з цього приводу.

Дійсно, всього за тиждень перед тим – 30 квітня – на засіданні суду у Відні щодо екстрадиції Фірташа в США олігарх озвучив під присягою резонансну інформацію. З якої всьому світу стало відомо, що 24 березня 2014 року в Відні відбулася змова між Порошенко, Фірташем і Льовочкіним (за участю Кличка). Метою якого було спільними зусиллями добитися перемоги Порошенко на президентських виборах в травні того року і ні в якому разі не допустити, щоб президентська булава дісталася Тимошенко. Ющенко, природно, до смерті злякався, як би «Розмови» Фірташ не здав також і його, а тому спішно помчав до Відня …