Геращенко понесло! Прямо за трибуною – порошенківці сплелися з Разумковим: публічна страта – це змова

Сьогодні у Раді депутат від партії Порошенка Ірина Геращенко сильно “оконфузилась”. Тема Разумкова, на якій намагаються грати представники Порошенка, аби отримати пару зайвих балів у свою копілку, іноді вже доходить до повного абсурду.

За словами Геращенко, Зеленський вирішив зробити подарунок Путіну на його день народження.

Те, що зараз відбувається у парламенті, стане справжнім подарунком для Кремля. Про це вона заявила під час засідання Верховної Ради.

«У Зеленського є одна нереалізована мрія – він хоче сам на сам зустрітися з Путіним. А оскільки Путін не хоче з ним зустрічатися, то Зеленський вирішив зробити подарунок Путіну на його день народження. 7 жовтня день народження Путіна, і Зеленський і «слуги» дарують на блюдці зґвалтований український парламент.

Тому що зараз ми тут бачимо похорони парламентаризму. Разумков пожинає зараз те, що він посіяв. Бо він усіх вас привів», – заявила скандальна соратниця Порошенка.

Що цікаво, зараз прізвища п’ятого президента України і голови Верховної Ради стоять через кому. Про це сказав глава партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Відбувається постійний аналіз фейсбуку, де, за його словами, так звані “порохоботи” активно використовують риторику про те, що Разумков – нібито найкращий спікер в історії і його звільнення – загроза українській державності.

Останні кілька тижнів ці прізвища ми бачимо через кому,– зазначив Корнієнко.

Він зауважив, що не бачить жодної виокремленості цієї ситуації. “Ми бачили на погоджувальній раді атаку регламенту, насамперед на нашу фракцію.

Ми це сприймаємо як недружній крок з боку спікера. На нашу думку, це маніпуляція регламентом – дуже серйозна, непрозора і пряма”, – сказав вчора глава партії.

Позиція “Європейської Солідарності” щодо Разумкова

  • У “Європейській Солідарності заявили, що збір підписів за відставку Разумкова – це розправа Зеленського.
  • Однозначної відповіді, чи голосуватиме політсила за відставку спікера – немає. Водночас відповідаючи на це запитання, представниця “ЄС” Ірина Фріз сказала, що як опозиційна сила “ЄС” відстоюватиме інтереси парламентаризму та демократії.
  • На одному з українських телеканалів нардеп з фракції “ЄС” Олег Синютка сказав, що на Разумкова чекає “публічна страта”.

У той же час, як пише телеграм канал “Центр Пропаганди”, схоже, що Разумков переоцінив своє значення для парламенту і для команди “Слуги народу”.

У партії точно впевнені, що якщо команда делегує свою людину, то у цієї людини залишається моральний обов’язок перед командою і перед виборцями, підтримати цю команду.

Там вважають, що не може бути окремої політичної позиції Разумкова. Він не йшов на вибори в 2019 році особисто.

Він йшов як перший номер списку “Слуги народу”. Якби не бренд “Слуги народу”, то Разумков взагалі б не потрапив до парламенту в 2019 році.

Це логічно, що людина з команди “Слуги народу” не може блокувати ініціативи “Слуги народу”.

Логічно, що якщо держава бореться з проросійськими силами, то представник держави не має права це блокувати. Мова про РНБО і рішень по пулу Медведчука. Разумков не підтримував їх.

Логічно, що якщо є політичне рішення завершувати історію олігархів, то йти проти цього рішення і рятувати олігархів можна тільки будучи в опозиції. Така логіка у “слуг народу”. І цей наратив буде основним, – пише канал.