Глава Фонду держмайна Білоус катається на “Ауді” та “Мерседесі” і володіє землею в елітних Плютах (Досьє)

На держслужбі Білоус працює трохи більше року.

19 травня Верховна Рада призначила новим головою Фонду державного майна України Ігоря Білоуса. Перед цим він був керівником новоствореної Державної фіскальної служби – від червня минулого року до кінця лютого 2015 року. Із цієї посади він пішов зі скандалом.

Білоус народився в 1978 році у Тернополі.

Навчався у Тернопільському національному економічному університеті, на четвертий курс перевівся у Київський національний економічний університет, який закінчив з відзнакою. Також здобув ступінь з міжнародних фінансів Нортумбрійського університету (Ньюкасл, Велика Британія).

Ігор Білоус володіє англійською та німецькою мовами. Працював у київській інвестиційній компанії SARSCapital. З 2005 працював в інвестиційному банку UBS, де очолював напрямок українського бізнесу. Був головою інвестиційно-банківського управління інвесткомпанії "Ренесанс Капітал" в Україні та країнах Центрально-Східної Європи, співдиректором київського регіонального офісу.

На держслужбі почав працювати у березні 2014 року, коли Кабмін затвердив його на посаді голови Державної податкової служби. 4 липня 2014 року на засіданні уряду Ігоря Білоуса було призначено головою новоствореної Державної фіскальної служби України, яка фактично стала правонаступницею ліквідованого Міністерства доходів і зборів України. У серпні 2014 року повідомив про початок реформи податкової системи, яка отримала чимало критики.

Окрім вже запропонованих бізнесу електронного адміністрування ПДВ і податкового компромісу, вона містила пункт щодо скорочення кількості податків з 22 до 9, а також перегляд єдиного соціального внеску.

Одружений, батько двох доньок. Його дружина – 28-річна стоматолог Марина Білоус, закінчила медуніверситет ім. Богомольця, стажувалася в Швейцарії і Великобританії і навіть отримала п'ять патентів на нові види лікування зубів в Україні. Згідно з декларацією Білоуса, за минулий 2014 рік він отримав доходу на 2,163 млн грн.

Із них заробітна плата склала 157 тис. грн, дивіденди 200 тис. грн, страхові виплати 5 тис. грн. Найбільше суму – 1,8 млн грн – Білоус отримав від відчуження майна. Водночас дружина Білоуса за 2014 рік отримала 133 тис. грн доходу. У графі "Сума коштів на рахунках у банках" Білоус вказав, що тримає у "Приватбанку" 3 млн грн. Водночас у графі "вкладених у звітному році" значиться майже 5 млн грн. Його дружина також зберігає 2 млн грн у "Приватбанку".

У власності Білоуса земельна ділянка площею 1300 кв. метрів у елітному селі Плюти (Обухівський район) під Києвом, будинок на Франківщині – 249 кв. метрів, у графі "квартири" – він вказав незавершене будівництво у тих самих Плютах 570 кв. метрів. У його дружини є земельна ділянка у Вишгородському районі Київщини 900 кв. метрів, а також квартира у Києві 94,7 кв. метрів.

Білоус також задекларував чотири автомобілі – Nissan, Mercedes, Ford, Audi та мотоцикл. У його дружини один Mercedes.

 

Джерело: Корупція.Інфо