Історичний момент! Прямо у Києві: Макрон запевнив у повній європейській підтримці. Легендарна зустріч – найперші деталі

Президент Франції Еммануель Макрон розповів, що під час візиту лідери спочатку зустрінуться із президентом Володимиром Зеленським та відвідають Ірпінь.

Про це він сказав у коментарі BFMTV після прибуття поїзда до Києва.

“Ми зустрінемося з президентом Володимиром Зеленським, щоб вирушити на місце бойових дій, де відбувалися вбивства, і проведемо заплановані зустрічі. Це місто – Ірпінь”, – сказав Макрон.

Крім того, він додав, що хоче запевнити українців у європейській підтримці та єдності.

Також із делегацією приїхала міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.

“Ця поїздка дуже важлива для України, Європи та глобальної стабільності”, – сказала вона у коментарі.

Як відомо, вранці 16 червня з’явилися перші фото подорожі лідерів Франції, Німеччини та Італії до Києва спеціальним потягом – Макрона, канцлера Олафа Шольца та прем’єра Маріо Драгі сфотографували в одному вагоні.

Невизначеність щодо візиту лідерів зберігалася до останнього. Увечері 15 червня західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Макрон, Шольц та Драгі все ж таки планують разом їхати до Києва в четвер, щоб продемонструвати підтримку Україні та обговорити її заявку на вступ до ЄС.

Водночас президент Румунії Клаус Йоханніс також приїхав до Києва, де приєднається до лідерів Франції, Німеччини та Італії.

Про це пише німецька Bild.

За даними видання, приєднатися до тріо Йоганнесу запропонував французький президент Еммануель Макрон.

“Якогось моменту протягом тижнів підготовки до поїздки тріо стало ясно, що взяти із собою східного європейця як символ європейської єдності може бути гарною ідеєю”, – пише видання.

Йоганнес самостійно їхав із Бухареста до Києва, оскільки у поїзді, яким їхали три лідери, вже не було місця, адже їх супроводжували численні делегації та охорона.

Вже 17 червня очікується виведення Єврокомісії за заявками України, Грузії та Молдови на вступ до ЄС.