Йому кінець! Мажор не відкупився: додали ще одну справу. Нічого не вийде – суд налаштований серйозно. Далі буде

Сьогодні 16-річному мажору, який спричинив смертельну ДТП у центрі міста, Харківський суд обрав міру запобіжного заходу: неповнолітнього взяли під варту на 60 діб – без права внесення застави. Відразу стало відомо про порушення ще однієї кримінальної справи.

Нова справа передбачає відповідальність за свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину.

Про це повідомили журналісти Newsroom із зали засідань, де суд розглядав запобіжний захід для підлітка. На думку прокурора, Микола Харківський міг бути причетний до ще одного протиправного діяння, скоєного вже після аварії.

“Вже відомо, що після ДТП до поліції надійшов дзвінок із заявою про нібито викрадений автомобіль Infinity. Правоохоронці підозрюють, що цей дзвінок здійснив сам Микола в момент, коли відлучився до туалету медичного закладу, де йому було надано допомогу у зв’язку з розбитою головою”, – заявив прокурор.

У такий спосіб, ак підліток хотів відвести убік слідство та зняти з себе підозри. Також хлопець представився медикам іншим прізвищем та назвав неправильну адресу проживання.

“Після отримання медичної допомоги він хотів залишити установу, але був затриманий поліцією”, – підкреслила сторона звинувачення.

Нагадуємо, що під час судового засідання адвокатка хлопця Інна Данілова просила для свого підзахисного цілодобовий домашній арешт. Вона стверджувала, що підліток не пам’ятає, чи це він був за кермом.