“Кандидатка в президенти, борець за відновлення СРСР”: Політична діяльність та пікантні подробиці особистого життя Наталії Вітренко

В українській політиці не так багато жінок, яких всі знають і підтримують. Тих, яких, пам’ятатимуть довго – ще менше. Героїню цього матеріалу – забути важко, хоча декому цього б дуже хотілося. Ім’я її – Наталя Вітренко, і сьогодні редакція Корупція.Інфо розповість вам про її яскраву політичну кар'єру та романтичні стосунки.

Наталя Дубинська народилася на початку 50-их років минулого століття у столиці України. Та, за сімейними обставинами, її дитинство пройшло на Донеччині – там працювала її мати. Пізніше багатодітна сім’я повернулась до рідного міста.

Свою політичну кар’єру ця жіночка розпочала у 1992 році, коли її публіцистична праця «Комуністична ідея: чи не рано відспівуєте?» та висловлені у ній яскраві думки зацікавили тодішніх керівників КПУ. Майже одразу її запросили взяти участь у створені економічного розділу нової програми партії.

Незабаром КПУ заборонили, тож Вітренко долучилась до лав Соціалістичної партії. У 1994 році в складі цієї партії пройшла до парламенту, та вже через 2 роки її виключили через постійні суперечки. Тоді Наталія вирішила створити свою партію, обравши для неї гучну назву – Прогресивна соціалістична партія України. У 98-му пройшла до Парламенту.

Пострадянському суспільству спочатку імпонували ідеї та лозунги Вітренко, тож довіра до неї була колосальна. Та, вже у 2004, Наталія зіткнулась з гіркою реальністю – жінка подала свою кандидатуру на президентські вибори. У 5 лідерів вона ввійшла, але що з цього? Бар’єр до Верховної Ради її партія не подолала.

За різкі висловлювання і проросійську позицію, Вітренко часто називають «українським Жириновським». У 2014 вона своїми висловлюваннями підбурила мешканців Слов’янська до конфліктів, в яких пролилось чимало крові.

Не обійшлось у політичній кар’єрі і без скандалів, її підозрювали в інтимних стосунках з однопартійцем – Володимиром Марченком. Однак, за заявами самої Вітренко, їх шлюб з Юрієм розпався через політичну діяльність.

Наталія, як і її мама, має трьох дітей: доньок Ольгу та Марину, сина Юрія. Діти також впродовж певного часу працювали у політичній сфері.

Нагадаємо, у 2014 році в ЗМІ активно поширювали інформацію про смерть Вітренко.

Популярне: Або звільняй їх, або звільнять тебе: Порошенко поставив ультиматум Гройсману

Зараз про політичну діяльність цієї жінки можна дізнатися хіба на однойменному сайті.

До речі, Вітренко підозрюють у зв’язках з російською владою та бізнесом. Один олігарх навіть відверто зізнався, що допомагав грошима партії жінки, однак вона усі звинувачення відкидає.