Конфлікт між Бутусовим та Мураєвим: погрожував журналісту! У Нацполіції відреагували – почато кримінальне провадження

Мураєв заперечує, що висловлював погрози щодо головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова.

Про це в інтерв’ю розповів заступник голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе, передає Цензор.НЕТ.

“Ми почали кримінальне провадження за фактом погроз журналісту. Проведено низку слідчих дій. Зокрема, вилучено відеореєстратори зі студії, в якій перебували учасники цього інциденту. Допитаний потерпілий, Мураєв і його охоронці”, – зазначив Цуцкірідзе.

За словами заступника голови Нацполіції, Мураєв каже, що він таких погроз не висловлював, це також підтверджують його охоронці.

“Наразі заплановано проведення одночасних допитів з усіма учасниками цього конфлікту. Оскільки в показаннях, які ми отримали, є суперечності, ми повинні зафіксувати, що ж було сказано”, – додав він.

Нагадаємо, також навесні у студії телеканалу “Україна 24” відбулася словесна перепалка між журналістом Юрієм Бутусовим і нардепом минулих скликань ВРУ Євгеном Мураєвим, яка мало не закінчилася бійкою.

Так, між гостями ефіру відбулася наступна розмова:

Бутусов: “Наскільки ми були слабкою державою, можна зараз побачити і в цій студії. Пан Мураєв — просто російський агент. Російською мовою викладає нам такі речі…”

Мураєв: “А ви не розумієте?”

Бутусов: “Так, ви не перебивайте, будь ласка. Я вас не перебивав. Сподіваюся, ви маєте якусь повагу і культуру дискусії. Я сподіваюся. Хоч ви і російською розмовляєте”.

Мураєв: “Дискусії — так”.

Бутусов: “Так ось, я хочу сказати. Це дуже сумно, що зараз знаходиться в студії людина, яка закидає нам тези, що тут був конфлікт, що нічого не було на Майдані, на війні. Що у нас тут, вибачте, хтось сам щось спровокував”.

Мураєв: “А є аргументи?”

Бутусов: “Ви дозволите мені говорити?”

Мураєв: “Так ви говорите нісенітницю”.

Бутусов: “Ви не в Москві, ви культурі вчіться, будь ласка”.

Мураєв: “Мені в Москву заборонений в’їзд”.

Бутусов: “Російська агентура працює, і ви тут — явний приклад того”.

Мураєв: “А ви ізраїльська агентура?”

Бутусов: “Прикро чути ваші слова після десятків загиблих на Майдані і 10 тисяч убитих на Донбасі. Ви посоромилися хоча б. Ви не російський громадянин, ви повинні вести себе як український політик”.

Мураєв: “Чому мені має бути соромно? Я український політик”.

Бутусов: “Соромно за ту брехню…”

Мураєв. “Та ні, ви просто виправдовуєте це все 6 років. І будете відповідати за це теж”.

Після цих слів Бутусов встав зі свого місця і підійшов до Мураєва практично впритул, через що той відсахнувся. Нардеп минулого скликання розвернувся і почав йти, а журналіст намагався схопити його за руку. Після цього обидва вони покинули студію, віддалившись за лаштунки. Їх намагалися заспокоїти інші присутні в студії.

Втім, пізніше Мураєв і Бутусов повернулися в прямий ефір і шоу продовжилося у звичному темпі.