Конфлікт у Вінниці: де зараз Юрій Хорт?

Ситуація яка зараз склалася у Вінниці турбує чимало громадян України. Оберти, яких набуває ця подія, просто зашкалюють. То що ж там справді відбувається?

Нам вдалося зв'язатися із активістами, які перебували у центрі подій та були присутні при всіх «зустрічах» сторін.

Згідно з інформацією, яку ми отримали від них, у нас вибудувалась така картина подій.

Спершу конфлікт розпочався між депутатами від партії «Свобода» та «Батьківщини» в Обласній раді Вінниччини. Через деякий час до цих подій підключилися й активісти. Основною ж причиною невдоволення активістів була і є персона пана Олійника.

ОЛІЙНИК АНАТОЛІЙ ДМИТРОВИЧ – Голова обласної державної адміністрації.

Основні закиди у сторону Олійника були: він – ставленик режиму Януковича, контрреволюціонер, а також його корупційні діяння.

Внаслідок сутичок, у яких брали участь активісти "Народного трибуналу" та вінницькі Ультрас, виник конфлікт із міліцію під входом у ОДА. Міліція перешкоджала активістам зайти у приміщення ОДА. Активісти на це відповіли силою. Тоді чимало активістів почали публічно "хаяти" президента. Через деякий час сутичка та конфлікт обезкровилися.

Тоді кілька активістів, голова ОДА та командир батальйону «АЙДАР», який напередодні прибув у Вінницю, сіли за стіл переговорів.

Під час переговорів досягнули таких домовленостей:

1) усіх активістів, яких затримали внаслідок акції повинні відпустити;

2) Анатолій Дмитрович повинен подати у відставку,

3) керівник МВС Вінницької області пише заяву на звільнення.

Терміном виконання: наступний ранок.

Проте Олійник після цього обмовився Юрію Хорту, що засадить його надовго. Зрозумівши небезпеку Юрій вирішив покинути територію Вінниці, проте його затримали на західному автовокзалі Вінниці та доправили до райвідділу.

Позавчора комбат Айдару виїхав із Вінниці на Київ, активісти припускають, що саме це і стало причиною активізації правоохоронних органів.

Юрію ж, як військовозобов'язаному (він боєць батальйону «АЙДАР»), постановили запобіжний захід: тримання під вартою.

Вчора зранку ні адвокат, ні близькі з Хортом не змогли встановити із ним зв'язок. З різних джерел нам розповідають, що наразі його етапують до Києва за підозрою у сепаратизмі.

 

Наша команда і надалі відслідковуватимемо долю Хорта та інших затриманих активістів у Вінниці.

 

Автор: Марвін