“Корупційний реванш!” Зеленський в шоці – гучна заява: “Відставка”. Порошенко не чекав – скандал

Політична партія “Голос” вимагає відставки суддів Конституційного суду за їх недавно прийняті рішення. У партії зазначають, що необхідно провести кваліфіковане розслідування за фактом скасування відповідальності за незаконне збагачення.

Про це повідомляється в заяві партії “Голос” в Facebook

“Рішення суддів Конституційного суду про скасування е-декларування чиновниками містить ознаки злочину, оскільки судді трактували не тільки ті статті законодавства, за якими було депутатське подання, і взяли на себе повноваження уряду і парламенту… Судді Конституційного суду в черговий раз показали, що підтримують корупційний реванш, який ставить під сумнів європейський вибір України”, – йдеться в повідомленні.

“Голос” закликає українців вийти на акцію протесту під стінами КСУ в п’ятницю, 30 жовтня.

“Для всієї України очевидно, що рішення на користь корупціонерів прийнято свідомо, щоб приховати тіньові доходи як колишньої, так і нинішньої влади. Тому, ніякого компромісу тут не може бути”, – підкреслили в партії.

Таке звернення депутати “Голоси” передали 29 жовтня в Офіс генерального прокурора.

У свою чергу в телеграм-каналі Резидент відзначили, що всі останні події можуть бути пов’язаними з бажанням президента України Володимира Зеленського позбутися від представників колишньої влади в держструктурах.

Оточення президента грає в небезпечну, але в перспективі дуже вигідну для Зеленського гру. Останні рішення судів проти антикорупційних органів – це не самоуправство суддів, а «договорняк» з Офісом президента, який таким чином хоче перезавантажити НАБУ і інші структури, прибравши звідти людей Порошенко і в цілому розширивши квоту України за рахунок представників структур Сороса.

Процес активізувався саме зараз не випадково. Рокіровку потрібно зробити оперативно до того, як прийде нова адміністрація США, яка, з великою ймовірністю, буде формуватися Байденом і зажадає зберегти статус-кво.

На публіку же Офіс президента грає в «доброго» поліцейського, випускаючи заяви із засудженням підступності суддів, з якими згідно із законом президент нічого зробити не може.

Крім того, вся ця історія принесла Зеленському та додатковий бонус – ніхто вже не говорить про провал «Слуги народу» на виборах.

Проте за словами глави партії “Слуга Народу” Олександра Корнієнка, такий результат на місцевих виборах став великим успіхом, зважаючи на те, що Слуга народу – молода партія і раніше не була представлена ​​в місцевих органах влади.

«Тепер її депутати присутні майже в кожному регіоні», – сказав він.

Політик заявив, що за результатами паралельного підрахунку штабом голосів з 70% виборчих дільниць Слуга народу виходить на перше місце за кількістю отриманих мандатів у радах обласного та районного рівнів.