Кулеба вибухнув заявою: “Завжди будемо стояти на захисті інтересів України”. Зустріч Байдена і Путіна-не бачимо ризиків.

Глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, які ризики є від майбутньої зустрічі президентів США Джо Байдена і РФ Володимира Путіна. Міністр іноземних справ Дмитро Кулеба заявив, що не бачить ризиків в тому, що президенти РФ і США укладуть угоду про Україну за її спиною.

Про це міністр повідомив на брифінгу в Києві, в середу, 16 червня.

“Ми добре розуміємо позицію президента США. Ми не бачимо ризику, щоб на цій зустрічі за нашою спиною була досягнута якась домовленість щодо України. Ми чітко донесли нашим партнерам, що ніякі домовленості по Україні, досягнуті без України, нами визнаватися не будуть”, – заявив міністр.

Він зазначив, що запрошення від президента Байдена зустрітися з Путіним з’явилося під час безпрецедентної за останні роки ескалації з боку Росії. Тоді, уздовж українського кордону і на окупованих територіях були зібрані війська агресора.

“Які б сценарії не відбувалися, ми завжди будемо стояти на захисті інтересів України і не сприймемо ніякі сценарії, в рамках яких будуть намагатися нас змусити зробити щось. Ніщо не здатне змусити українську владу, ні президента Зеленського, ні уряд України, ні мене як міністра, перетнути “червоні лінії” наших інтересів “, – додав Кулеба.

Раніше Кулеба прокоментував рішення щодо ненадання зброї Україні від Німеччини. Він зазначив, що Міністерство закордонних справ України працює над тим, щоб німецький уряд, який відмовляється надавати Україні зброю, змінив свої позиції після виборів до парламенту ФРН.

”Цей уряд вже не змінить своєї позиції. Але вже восени, за результатами виборів, в Німеччині буде новий уряд. І ми працюємо над тим, щоб новий уряд змінив свою позицію з цього питання”, – зазначив Кулеба.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.