Лукашенко визнав провал путіна! Українська армія сильна – диктатор дає задню. Україна переможе!

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко вкотре змінив свою риторику щодо російсько-української війни, в якій Білорусь бере участь на боці агресора. В нещодавньому інтерв’ю він заявив, що українські військові знесуть голову будь-кому, а питання їх приналежності до нацистів назвав “філософським”.

Про це повідомляє видання UA Portal.

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко вкотре “перевзувся” і оконфузився у публічному виступі.

“Нацики, не нацики – це питання філософське. Українські військові знесуть голову будь-кому. Особливо нацики”, – заявив Лукашенко.

Варто зазначити, що Лукашенко від початку повномасштабного вторгнення вже неодноразово змінював свою риторику щодо участі Білорусі у війні та дієздатності української армії.

Так, незадовго до початку військового вторгнення росії на територію України, він прогнозував, що війна рф проти України триватиме всього кілька днів, а також обіцяв, що Білорусь надасть всебічну підтримку росії.

Та всього через тиждень Лукашенко заявив, що білоруська армія не брала участі в російській війні в Україні і не планує.

Згодом, ставши співучасником російського нападу на Україну, він закликав Київ і Москву сісти за стіл переговорів, фактично визнавши провал російського бліцкригу. А в недавньому інтерв’ю Лукашенко заявив, що так звана “спецоперація” затягнулася.

Також нагадаємо, що 26 травня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив створення нового оперативного командування на кордоні з Україною.

А вже наступного дня, 27 травня, Лукашенко доручив створити народне ополчення.

Також варто зазначмити, що за даними Генштабу Збройних сил України, Білорусь планує збільшити чисельність своєї армії чи не вдвічі: з 45 тисяч до 80 тисяч.

“У рамках створення південного оперативного командування передбачається збільшення чисельності збройних сил Республіки Білорусь до 80 тисяч осіб. Комплектування військових частин технікою і озброєнням планується здійснити за рахунок технічних засобів, що знаходяться на зберіганні”, – йдеться в повідомленні Генштабу.