Львівський аграрний університет замовив дорогі охоронні послуги

Львівський національний аграрний університет за результатами відкритих торгів замовив послуги з охорони об'єктів університету у ТОВ "Лев" на суму 379 776,60 гривень.

Новину повідомляє Корупція.інфо з посиланням на "Верховенство права".

Найдешевша пропозиція на торгах належала ТОВ "Агентство безпеки" Легіон "- 196 635,60 гривень. Втім вона була відхилена через відсутність декількох документів, а саме: довідки про наявність у учасника груп і транспорту швидкого реагування; відомостей з ЄДРПОУ та довідки в довільній формі з інформацією про наявність (або відсутність) громадського формування на базі охоронного підприємства.

Згідно з протоколом розкриття цінових пропозицій, наступна за дешевизною була пропозиція ПП "Шериф-Компекс" – 312 303,60 гривень, але договір був укладений з ТОВ "Лев", чия пропозиція, згідно з протоколом було на 183 141,00 гривень дорожче, ніж у ТОВ "Агентство безпеки" Легіон ".

Незважаючи на те, що єдиним критерієм оцінки була ціна заявки, учасника конкурсу з найнижчим ціновою пропозицією фактично безпідставно і формально було відсторонено від участі в конкурсі.

Такими протиправними діями конкурсний комітет Львівського національного аграрного університету порушив принципи рівноправності, добросовісної конкуренції та об'єктивної оцінки, що призвело до надлишкових витрат державних коштів.

Громадська організація «Верховенство права» звернулась із заявами до компетентних органів з проханням провести перевірки за вищевказаними фактами, притягнути винних осіб до відповідальності та розірвати в примусовому порядку укладений договір.