Львівський суд розглядає справу ректора, обвинуваченого у хабарництві


Галицький районний суд Львова у складі судді Наталії Зубачик провів підготовче засідання у кримінальному провадженні проти екс-ректора Львівської фінансової академії Петра Буряка, якого у березні цього року затримали на хабарі 2 тис. доларів США.

Про це повідомляє Корупція.інфо з посиланням на IA.ZIK.

Суд ухвалив, що кримінальне провадження про обвинувачення екс-ректора у хабарництві буде розглядатися у відкритому судовому засіданні. Наступне засідання суду заплановане на 3 червня.

Присутній на засіданні екс-ректор фінансової академії був небагатослівним. Він вважає, що застава 97 тис. грн, яку він вніс, аби перебувати на волі – це невеликі гроші.

«А що я не маю права за все життя заробити такі гроші?! Це такі великі гроші?! Допомогли родичі, знайомі, друзі», – пояснив П.Буряк.

Екс-ректор також підтвердив, що під час обшуків у його кабінеті та в помешканні було вилучено загалом близько 2 млн грн.

«Можливо, якщо перевести гроші у гривні з різних валют, то, мабуть, що так», – сказав він.

П.Буряк також поскаржився, що після скандалу з хабарем різко погіршився стан його здоров’я. «Здоров’я дуже погане. Я лежав місяць в обласній клінічній лікарні. У мене погіршився зір. Це все на суді буде оприлюднено», – додав екс-ректор.

Він також повідомив, що на сьогодні вже звільнився з посади ректора та перебуває на пенсії.

Нагадаємо, 16 березня міліціонери затримали 64-річного в.о. ректора Львівської державної фінансової академії при одержанні неправомірної вигоди у 2 тисячі доларів США.

Посадовець вимагав ці гроші від жінки за прийом її на посаду інспектора факультету заочного навчання підпорядкованого йому навчального закладу.

У службовому кабінеті та помешканні посадовця працівники міліції виявили та вилучили суму в різних валютах, що еквівалентна понад 2 млн грн, а також понад 5 кілограмів золота.

Суд обрав Петру Буряку міру запобіжного заходу – заставу у 97 тис. грн.