«Мав стати прем’єром, але …»: Вся правда про скандального нардепа Олександра Домбровського, його коханок і дружбу з Порошенком

Екс-мер Вінниці, який всього за п'ять років зумів сколотити собі статок більш ніж в 180 мільйонів доларів. Чоловік, який дозволяє собі купувати коханкам неймовірні подарунки. Друг і наставник сина Порошенко. Ким же насправді є цей скандальний нардеп, розбиралася редакція Корупція.Інфо

Олександр Домбровський народився в 1962 році у Вінницькій області в місті Калинівка. Його батьки були простими робітниками. Батько інженером, а мама бібліотекарем. Як згадував потім сам нардеп, свою зарплату батьки розписували заздалегідь до копійки, а про якісь непередбачені покупки й мови бути не могло. Сам хлопець в той час мріяв стати проектувальником космічних кораблів і навіть вступив до політехнічного інституту, який закінчив з червоним дипломом. Але знайти роботу за фахом хлопець не зміг і став секретарем комітету комсомолу в Вінниці. Буквально за кілька років він став першим секретарем Вінницького міськкому.

Популярне: “Ви це свято запам’ятаєте”: У маршрутці накинулись на жінку, яка попросила виключити російську музику (відео)


У 90-их роках, Домбровському нічого не залишається, як піти з політики і зайнятися створенням власного бізнесу. Він відкриває компанію «Вінницький регіональний бізнес-центр», а потім стає директором «Південного машинобудівного заводу Макарова». Але спогади про політику не дають Олександру спокою. У 1988 році він стає депутатом місцевої міської ради. А вже в 2002 році Домбровський обирається мером міста.

На своєму посту Олександр відзначився неймовірними доходами від земельних махінацій. Новоспечений мер вирішив відібрати більше 13 гектарів землі у психлікарні і ще близько 32 у «міста», забудувати її багатоповерхівками і продати. Все це було зроблено під виглядом проекту житлового району. Суми, які отримав за цей проект Олександр, виявилися такими запаморочливими, що він вирішує і далі продовжувати свій «будівельний бізнес». Домбровський в 2011 році відбудовує величезний торгівельний центр Анастасія на території, яка призначалася для будинку для військових, а потім привласнив і реконструював ринок «Вишенька».

У 2004 році в Україні почалися президентські вибори. Домбровський відкрито і наполегливо закликав голосувати за Віктора Януковича, але коли стало зрозуміло, що вітер змінив напрямок, дуже швидко поміняв свою думку і вирішив підтримувати Ющенка. На своєму посту Домбровський встигає ще розпродати величезну кількість землі, після чого розгорається ще один скандал, і Олександра хочуть звільнити з посади мера. Але Ющенко не забув про підприємливого політика і зробив його губернатором. А на місце Домбровського посадили Гройсмана.

За час свого правління, Олександр відзначився ще кількома скандалами і виявився власником акцій багатьох підприємств, збільшивши свій статок до 180 мільйонів. Його кар'єра на цьому посту закінчилася в 2010 році з приходом до влади Віктора Януковича. У 2012 році Домбровський вирішив податися до Верховної Ради і навіть переміг на виборах, але при цьому підкупивши виборчу комісію і змусивши її перерахувати голоси на свою користь. Вже в 2013, суд визнав вибори недійсними і відібрав мандат.

Повернув в політику Олександра його друг Петро Порошенко, який сприяв перемозі Домбровського на виборах в 2014 році і навіть призначив його своїм радником. Багато хто заявляв, що він отримає пост прем'єра, але його віддали Гройсману. Через це між Президентом і Домбровським розігрався скандал і нардеп вийшов з «Солідарності».

Не менш цікава і історія з коханкою Олександра. У 2016 році Домбровський за допомогою своїх колишніх зв'язків отримав в користування понад 3 га лісу в Вінниці, який подарував своїй молодій подружці Фаїні Назаревській. Цей момент довго обговорювалося українцями, адже у депутата є дружина і двоє дітей.

Зараз він глава комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу. Замість Петра Порошенка він вирішив подружитися з його сином, щоб через молодого політика домогтися від Президента повернення собі крісла губернатора Вінницької області.