Маємо намір перемагати! Садовий зробив заяву про вибори президента

"Самопоміч" оголосить кандидата на вибори президента найближчими тижнями, заявив мер Львова Андрій Садовий.

"Самопоміч" буде йти на вибори і брати активну участь у виборах президента і у виборах до Верховної Ради. Скажу вам більше, що ми маємо намір перемагати в тих виборах…

Жовтень – це саме той місяць, коли треба фіналізувати рішення і йти вперед перемагати", – заявив Садовий.

"Яка сьогодні проблема в країні номер один? Люди бідні. Тому що є війна та корупція. Це все взаємопов'язані речі. Тому без підняття рівня життя людей це неможливо зробити. Без створення нових робочих місць це неможливо.

Росія була і буде нашим сусідом, нам треба перемагати економічно та мати такий військовий потенціал, щоб вона навіть не подумала на нас нападати.

Ви знаєте, як вибудовується безпека в Ізраїлі. Це країна, яка живе в оточенні сусідів, які весь час мають претензії до неї. Тому ми повинні використовувати технології та створювати такий інструментарій, який захистить українців від будь-якого нападу. Це цілий комплекс, який має працювати в унісон.

Популярне: “Я – готовий”: Вакарчук зробив гучну заяву про президентство

Але найголовніше, що президентом України має бути мудра і моральна людина, яка даватиме чесний сигнал. Тоді на місцях буде ріст і прогрес. А якщо "зверху" йде фальшивий сигнал, тоді на місцях є какофонія", – сказав мер Львова.

Варто нагадати, що блогер і представник міжнародної громадської організації «Українська Громада» у Львові Юрій Ситник, а також частина громади Львова пов'язують чудову бізнесову медіа-кар'єру Андрія Садового з ошуковуванням вкладників ЗАТ «Галицькі інвестиції», до якого пан Андрій мав відношення, та отриманням завдяки цьому контролю над значною кількістю підприємств Львівщини. Зокрема Юрій Ситник звертається з «відкритим листом» до відомого люстратора, а нині депутата ВРУ Єгора Соболєва з пропозицією в першу чергу провести народну люстрацію своєму керманичу Андрію Садовому, вказуючи певні напрямки необхідної перевірки.

 

Ігор Чуркін, власник Львівського автобусного заводу, зазначає, що мер Львова заборгував підприємству 70 млн гривень за 40 тролейбусів і автобусів та не проплатив жодної копійки, що призвело до фактичної зупинки виробництва заводу. Ігор Чуркін зазначає, що Андрій Садовий поганий господарник, але добрий піарник.

Львівський політолог Андрій Міщенко звинувачує Садового у тому, що він не приділяє достатньої уваги збереженню історичної забудови Львова та дорікає у небажанні закрити російськомовні школи міста. Екс-депутат львівської міської ради та член постійної комісії міськради з фінансів та планування бюджету Яромир Смагальський стверджує, що Садовий, приділяючи багато уваги проведенню культурно-масових заходів, нехтує розвитком інфраструктури міста. За інформацією галицького політолога Юрія Ситника, львівський градоначальник пов'язаний з російським олігархом Михайлом Фрідманом, через якого він має вихід на російський істеблішмент. Також Садового, на посту мера, нерідко звинувачують у популізмі, непотизмі та клептократії.