Мільйон доларів за посаду! Вражаючий скандал у відомстві – країну трясе: викрили. Аваков в шоці

У Рівненській області розкрили схему, за якою колишній співробітник органів внутрішніх справ нібито пропонував $ 1 млн за можливість зайняти посаду голови обласного управління Нацполіції. Передбачається, що за цю суму він хотів поновитися на роботі, успішно пройти конкурс і отримати рекомендації для призначення.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора двом особам повідомлено про підозру за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, колишній співробітник органів внутрішніх справ, який не пройшов атестацію, разом зі спільником в одному з кабінетів Міністерства внутрішніх справ запропонували службовій особі Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції України 1 млн доларів США за призначення начальником Головного управління Нацполіції в Рівненській області.

Зокрема, за ці кошти експравоохоронець розраховував на сприяння в успішному проходженні конкурсу на вакантну посаду, подальше поновлення на роботі та внесення Голові Нацполіції України рекомендації щодо призначення його на посаду начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Викрито вказаних осіб прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України та оперативними працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Правоохоронцями одночасно проведено ряд обшуків у домоволодіннях і транспортних засобах викритих осіб.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.