Мільйонні компенсації! Просто зараз – скандал на всю країну, екс-чиновникам виплатять. Суми вражають

Сьогодні стало відомо про те, що в Офісі генерального прокурора Україні прийняли рішення виплатити понад 20 млн гривень компенсації своїм колишнім працівникам. Як відзначають журналісти мова йде переважно про люстрованих прокурорів і тих, хто не пройшов переатестацію.

Частина цих прокурорів ще недавно перебували під слідством правоохоронців, повідомляє Слідство.Інфо.

Завдяки рішенням українських суддів ці люди не тільки отримали мільйонні компенсації, а й повернулися на колишні посади в прокуратуру. Зокрема, багатотисячні компенсації з держбюджету отримали:

  • Одіозний прокурор Костянтин Кулик, внесений до списку санкцій США, оскільки «є частиною пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу, пов’язаної з Андрієм Деркачем»;
  • Окружний адмінсуд Києва – зобов’язав Генпрокуратуру виплатити йому 1,5 мільйона гривень компенсації;
  • Чинний прокурор Києва Олег Кіпер, який був люстрований після Революції гідності, отримав майже 600 000 гривень компенсації;
  • Колишній заступник генпрокурора Пшонки Олександр Галкін – 1,8 мільйона гривень компенсації;
  • Фігурант «квартирного скандалу» Калетника Віталій Харченко – 1,3 мільйона гривень компенсації.

Також варто відзначити, що кабінет міністрів розподілив 879 млн гривень облдержадміністраціям для забезпечення окремих витрат, пов’язаних з ліквідацією районів. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів. 

Йдеться про виплату вихідної допомоги чиновникам і компенсації за невикористану відпустку.

Передані обласним державним адміністраціям кошти будуть спрямовані на виплату працівникам районних державних адміністрацій, які реорганізуються:

  • заробітної плати, складається з посадового окладу, надбавки за ранг та вислугу років;
    вихідної допомоги;
  • грошової компенсації за невикористані відпустки працівникам, які вивільняються.

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв розпорядження «Про реорганізацію і створення районних державних адміністрацій», згідно з яким реорганізують 320 районних адміністрацій шляхом приєднання до 100 райадміністрацій.