Місцеві жителі вимагають закрити Києво-Святошинської звалище

Близько 20 місцевих жителів блокують рух вантажівок зі сміттям на трасі Київ – Боярка, повідомляє Корупція.Інфо

"Активісти зібралися тут ще з півночі. Причиною стало те, що мешканці с. Крюківщина помітили в'їзд на Києво-святошинське звалище фур із львівським сміттям. Дозволів на вивезення сміття зі Львова на це звалище немає. Люди зібралися тут і блокують рух не тільки фур зі Львова, але й усіх  інших районів, і вимагають закрити сміттєзвалище зовсім. Вони кажуть, що у них є експертизи і тести, що звалище знаходиться занадто близько до житлових комплексів й отруює воду і озеро поблизу".

Представники влади та поліції закликають активістів до діалогу. Однак активісти повідомляють, що нікуди не підуть, поки не буде відповідного рішення.

Заступник голови Києво-Святошинської районної ради Олександр Однороманенко зазначив, що зараз вирішується питання, закрити її, або модернізувати, або поставити якусь більш сучасну лінію, щоб сміття сортувалося та було менше відходів.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом під час гасіння пожежі стався обвал сміття. За фактом обвалу сміття на звалищі відкрито кримінальне провадження. На даний момент на звалищі виявлені тіла трьох рятувальників. Зазначалося, що Київ надасть тимчасову допомогу у вирішенні проблеми з сміттям у Львові.