На Львівщині просять повідомляти на 112 про незаконні підвищення тарифів у маршрутках

Мешканців Львівської області просять повідомляти на номер 112 про необґрунтоване підвищення тарифів у пасажирському транспорті, а також інші порушення перевізників.Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час прес-конференції на тему «Підсумки І кварталу 2015 року» сьогодні, передає ІА Корупція Інфо.

Олег Синютка зазначив, що розпорядженням голови обласної державної адміністрації зафіксовано граничну суму оплати за проїзд і вище від цього розміру перевізники не можуть піднімати вартість проїзду.

«Ми звернулися до Мінінфраструктури про відновлення роботи транспортної інспекції в частині контролю за вартістю перевезень та технічним станом транспортних засобів», – сказав керівник адміністрації.

Він додав, що в березні на багатьох напрямках було зменшено кількість автобусів на маршрутах, але з минулого понеділка чисельність транспортних засобів було повністю відновлено.

«Службу 112 створено для того, щоб люди, які бачать чи необґрунтоване підвищення ціни, чи відсутність транспортного засобу на маршруті, інформували про це, і ми мали можливість відповідно реагувати», – сказав Олег Синютка.

Нагадаємо,  з 14 квітня на Львівщині підвищиться вартість проїзду в міжміських та приміських маршрутках на 27%.