На Львівщині відзначають 100-річчя перемоги на горі Маківці

Близько трьох тисяч українців сьогодні, 3 травня, вшанували на горі Маківка у Сколівському районі на Львівщині Українських січових стрільців, які сто років тому тут здобули перемогу у бою з росіянами. Новину передає Корупція.інфо з посиланням на Захід.нет

Вшанувати пам’ять українських героїв прибули представники громадських організацій, громадські діячі, ветерани національно-визвольних змагань, військові Збройних сил Украйни та добровольчих батальйонів, представники регіональної влади, повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Священнослужителі відслужили панахиду. Потім відбулося віче.     

«Ми зібралися сьогодні тут, на святому місці, де свій останній святий бій прийняли січові стрільці. Вони загинули за рідну землю, не маючи держави. Їх дух, який передався від Княжої доби, козацького війська, став твердинею на шляху російського війська. Він і надалі передавався героям національно-визвольних змагань, Героям Небесної сотні та тим героям, які сьогодні захищають державу на сході України», – сказав, виступаючи на віче, голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

Він додав, що високий бойовий дух необхідний сьогодні.

«Ми сьогодні повинні зробити все, щоб Україна перемогла, щоб російський чобіт не ступив далі лінії фронту, який сьогодні визначений, щоб ми прогнали його з теренів Української землі. Я вірю: Україна була, Україна є і Україна буде! Слава Україні!», – заявив він.

Після урочистої частини відбулася військово-історичне дійство реконструкція «Бій за гору Маківку» від Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять».