На ніч! Сталось немислиме – Коболєв відзвітував, нові тарифи на газ. В уряді не чекали – шокуюче рішення

Газопостачальна компанія “Нафтогаз” встановила ціну на газ у лютому місяці – 6,86 грн за кубометр. Ця ціна є нижчою, ніж 6,99, що раніше затвердив Кабмін.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«У лютому в рамках тарифного плану Місячний ціна блакитного палива — 6,86 грн/куб.м з ПДВ. Вона нижче рекомендованої урядом ціни за рахунок мінімальної власної націнки», — йдеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що закуповує газ на умовах, які доступні іншим постачальникам, і нагадує, що для клієнтів, які оформили тарифний план Річний у минулому році, вартість газу залишиться на рівні 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн за куб. м (в залежності від місяця підписання на тариф).

ДК Нафтогаз України нагадує, що як постачальник «останньої надії» (ППН) також готова постачати газ усім побутовим споживачам, постачальник яких не зможе або відмовиться забезпечити своїх клієнтів газом за регульованою ціною — 6,99 грн/куб. м.

Глава правління Нафтогазу Андрій Коболєв у Facebook пояснив зниження ціни тим, що ГК обходиться без власних відділень, віддає перевагу електронним сервісам і працює з мережами Ощадбанку і ПУМБу.

Він підкреслив, що державне регулювання знищує конкуренцію, свідченням чого привів відсутність нових постачальників газу для населення за 6 років дії режиму спецзобов’язань ПСО (до серпня 2020 року — ред) і неготовність великих учасників ринку перебудуватися після його скасування і відмовитися від завищених цін.

«І хоча в рамках граничної ціни ми можемо продовжувати конкурувати один з одним, ми сподіваємось, що цей режим буде недовгим. Прискорити повернення до ринкових умов роботи можуть всі постачальники, які запропонують своїм клієнтам не спущену згори ціну, а власну унікальну пропозицію», — заявив Коболєв.

Відзначимо, що політик Олексій Кучеренко у своєму Фейсбук написав наступне:

“Я вже писав неодноразово – вийшло би людей вдвічі більше і «економічно обгрунтована ринкова» ціна була би 4.99!
А заблокували будинок Нафтогазу – може й 3.99 стала би!
Бо в сховищах газ по 3.7, а в дочірньої компанії Укргазвидобування влітку було по 3.
Чекаю на «ринкову ціну» для ТКЕ, наперсточники доморощені.
Тільки 2.15 грн за розподіл не забудьте додати: 6.86 + 2.15 = 9.01″

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про держрегулювання цін на газ для українців. Тариф встановили на рівні 6,99 грн за кубометр.

Минулого тижня НКРЕКП знизила тарифи для 14 постачальників газу на 5%-30%.