Один із найбагатших чиновників Волині – керівник управління Держказначейства в області Михайло-Мирослав Леміщак – перебуває на лікарняному, сообщает Коррупция Инфо

Михайло-Мирослав Леміщак працює начальником головного управління Державної казначейської служби у Волинській області. Він зумів заощадити на рахунках у банках понад мільйон гривень та понад 200 тисяч доларів. Із цих вкладень Леміщак минулого року отримав понад півмільйона процентів.

Готівкові кошти становлять 18,5 тисячі доларів та 125 тисяч гривень. А сукупний дохід чиновника за минулий рік сягнув більше 118 тисяч. Сюди увійшла заробітна плата – 92,8 тисячі гривень, пенсія – 25,458 тисячі гривень, матеріальна допомога – 300 гривень.

Також минулого року Леміщак отримав подарунків у негрошовій формі на понад 150 тисяч гривень – від дружини, дітей та родичів.

Дружина фінансиста Олена Леміщак на рахунках у банках зберігає більше 400 тисяч гривень та понад 20 тисяч доларів. Її готівкові кошти становлять 12,7 тисячі доларів.

Серед інших статків родини чиновника – квартира у Луцьку площею 106 квадратних метрів, будинок у Струмівці поблизу Луцька 316 квадратних метрів, земельні ділянки площею 1150 квадратних метрів, 210 квадратних метрів та 600 квадратних метрів. А також гараж площею 22,89 квадратних метрів, та два авто – Mazda 2005 року випуску та Mercedes Benz 2008 року випуску.

Нагадаємо, що Леміщак отримав службову квартиру у Луцьку площею 69,3 квадратних метрів.

Такі чималі статки привернули увагу волинської громадськості, й активісти попросили Леміщака пояснити походження своїх статків. Він на прохання активістів власноруч написав заяву до НАЗК, аби перевірили походження задекларованого.

В управлінні казначейської служби секретар повідомила, що Леміщак від 16 грудня офіційно перебуває на лікарняному, на запитання журналіста відповідати не захотіла і кинула слухавку.

Син головного казначея Волині Дмитро Леміщак працює старшим слідчим слідчого відділу прокуратури Волинської області. У липні цього року він писав анкету доброчесності прокурора, у якій вказав про те що рівень життя відповідає рівню доходів його та його родини.

Водночас у декларації Дмитро Леміщак вказує численні рахунки у банках, нерухомість та недешеве авто вартістю 778,3 тисячі гривень. Порівняно із цими статками заробітна плата пана Дмитра за минулий рік виглядає звсім бідно – 85,67 тисячі гривень.