Надзвичайники погрожують «Трускавецькурорту» закриттям санаторіїв за ігнорування приписів

Тут під час ремонтів та облаштування приміщень було проведено демонтаж систем пожежної сигналізації. Значна кількість пожежних рукавів у цих санаторіях не придатна до використання.

Про це йшлося на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було заслухано інформацію міського відділу державної служби з надзвичайних ситуацій про протипожежний стан висотних будівель та безпеку на міських автозаправках.

«Керівництво ПрАТ «Трускавецькурорт» нехтує виконанням елементарних норм та правил, що попереджують поширення пожежі та диму по коридорах та сходах оздоровниць, закриває очі на низку інших грубих порушень пожежної безпеки. Тут безпека відпочивальників – не пріоритет», – наголошувалось в інформації

Вимога до керівництва ПрАТ «Трускавецькурорт» поставлена жорстка: у разі подальшого ігнорування приписам міського відділу державної служби з надзвичайних ситуацій експлуатація санаторіїв буде припинена.

На засіданні відзначено, що належний стан протипожежної безпеки лише в санаторіях «Дніпро-Бескид» та «Ріксос-Прикарпаття».

Розглянуто низку питань щодо проведення заходів запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного характеру та ліквідації їхніх наслідків в екстремальних умовах зимового періоду.

Близько десятка зауважень, спрямованих на підвищення рівня пожежної безпеки, було адресовано керівникам трьох АЗС в Трускавці.

Комісія також розглянула питання щодо економії електроенергії та уникнення перевантажень на електромережах.Підприємствам міста рекомендовано оптимізувати процеси споживання електроенергії в ранішні та вечірні години, коли збільшується навантаження на житловий сектор.

 

Джерело: ZIK