Нарешті! Зі Львова почали вивозити сміття.

Міське сміття мають прийняти обласні полігони твердих побутових відходів, передає Корупція.Інфо.

З території Львова 26 січня почали вивозити побутові відходи, що накопичилися на майданчиках для сміття.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

"Міське сміття приймають обласні полігони ТПВ, з якими досягнуто офіційних домовленостей", – йдеться в повідомленні облдержадміністрації.

Очистку міста розпочали одночасно в усіх районах Львова.

Нагадаємо, Львів захлинається у смітті та стоїть на порозі екологічної кризи. Про це повідомив мер міста Садовий. "Сьогодні зранку (18 січня) відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій міста і ми офіційно повідомили державні органи влади про те, що в місті склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів та з'явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації", – заявив Садовий у зверненні до львів'ян.

"Ми розраховуємо, що держава нарешті надасть допомогу для Львова", – сказав він. 

Суд закрив Грибовицьке сміттєзвалище під Львовом. Суд зобов'язав виконавчий комітет Львівської міськради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища.

Зокрема, 10 листопада 2016 року постановою Львівського окружного адміністративного суду зобов'язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП "Збиранка" відходів на Грибовицьке сміттєзвалище та припинення його подальшої експлуатації. 

29 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.