Наші серед найкращих: двоє українських футболістів потрапили у відомий світовий рейтинг

Дослідницька команда CIES Football Observatory опублікувала рейтинг гравців, які народилися після 2000 року. І які мають чималий вплив на гру своєї команди. У рейтингу – одразу двоє українських футболістів.

Серед українців у рейтингу два гравці “Дніпро-1” – Олександр Назаренко та Арсеній Багатов. Також там є двох футболістів, які виступають в Україні – це бразильські легіонери “Шахтаря” Маркос Антоніо та Тете.

Лідером рейтингу виявився півзахисник дортмундської “Боруссії” англієць Джейдон Санчо. Ще один англієць – півзахисник лондонського “Тоттенхему” Райян Сессеньйон розмістився на другому місці.

Також варто відзначити, що дослідники виділили окремо гравців по роках. Якщо серед тих, хто народилися у 2000 році лідирують двоє названих англійців, то серед тих, хто 2001 року народження – Родріго Гоес з мадридського “Реалу”. Адам Хложек зі празької “Спарти” лідирує серед тих, хто народився у 2002 році (тоді ж народився й Арсеній Багатов). Щодо 2003 року народження, то дослідники виділили єдиного гравця – Даніеля Лейву, який виступає в США за “Сіетл”.

Варто відзначити, що у цьому сезоні Назаренко за “Дніпро-1” провів 11 матчів (10 – у чемпіонаті та один в Кубку України), в яких забив один гол. Багатов має шість матчів в активі за головну команду, а ще три – за молодіжну команду дніпрян.