“Неабияка лояльність!” Екс-соратник Коболєва випалив – злив все, вражаюча заява. Країна гуде

Рада національної безпеки і оборони повинна розглянути результати проведеного аудиту НАК “Нафтогаз України” та зробити відповідні висновки.

Про це колишній топ-менеджер “Нафтогазу” Юрій Вітренко, повідомив на його сторінці в Facebook.

За його словами, в аудиті мова йде не лише про “формальні” порушення, а і про цілком реальні втрати держави.

“Прочитавши висновки аудиторів я не знайшов достатніх підстав заперечувати, що ця перевірка була об’єктивною, незаангажованою, і що висновки про порушення були обґрунтованими”, – пише Вітренко.

“По-перше, з документу видно, що державні аудитори врахували багато зауважень з боку Нафтогазу. Це показує неабияку лояльність до Нафтогазу, оскільки державні перевіряючі часто не дуже люблять враховувати зауваження компаній до своїх актів перевірок”, – заявив експрацівник “Нафтогазу”.

За його словами, державні аудитори надають детальне обґрунтування своїх висновків щодо виявлених порушень. “Тобто у них є конкретні аргументи, підстави, факти, докази”, – вважає Вітренко.

“Значна частина порушень була виявлена вже відносно давно, а окремі спроби Нафтогазу оскаржити висновки держаудиту у суді були невдалими. Тобто це не виглядає як щось “зі стелі узяте” і на “скору руку” створене під замовлення щоб “наїхати” на Нафтогаз”, – додає Вітренко.

Він дивується, що досі немає реакції Кабінету міністрів.

“Також було б логічно, якби ці результати перевірки були розглянуті на Раді національної безпеки та оборони, яка і прийняла рішення про її проведення. Передача цих матеріалів у фіскальні та правоохоронні органи – це паралельний шлях, достатньо довгий, він не може підміняти прийняття негайних рішень Кабміном/РНБО за результатами перевірки”, – резюмував Вітренко.

Нагадаємо. раніше ми повідомляли про те, що Служба безпеки України заявила, що не відкривала провадження проти “Нафтогазу” після аудиту, який виявив порушення на більш ніж 200 мдрд гривень.

«За результатами розгляду матеріалів ревізії зазначеного вами акціонерного товариства, спрямованих Державної аудиторською службою на адресу СБ України слідчими органів безпеки кримінальні провадження не реєструвалися», — заявили в СБУ.