Пам’ятник Степану Тудору у Львові все-таки перенесуть

У Львові вже найближчим часом планують розпочати реконструкцію площі Маланюка. Відтак, робоча група прийняла рішення перенести пам’ятник радянському письменнику Степану Тудору, розташованому на цій площі. Його мають демонтувати і передати у музей. Але поки очікують засідання сесії міськради, де депутати мають погодити відповідне рішення, повідомляє Корупція.Інфо

На реконструкції у міському бюджеті цьогоріч передбачили 600 тис. грн.

За словами голови Галицької РА, згідно з проектом капітального ремонту, площу замостять бруківкою, відремонтують парапетні стінки, замінять вуличні меблі. Також встановлять сучасні ліхтарі.

Окрім того, у проекті передбачається реалізація питного багаторівневого фонтану, з якого буде зручно пити і дітям, і дорослим.

Як повідомила Ірина Іванчина, робоча група прийняла рішення про перенесення пам’ятника Степану Тудору з цієї площі у музей. Але депутати на черговій сесії Львівської міської ради повинні прийняти рішення.

«Реалізація цього проекту буде тривати два місяці. Коли почнуть роботи, не знаємо, чекаємо на рішення сесії. Якщо не буде рішення сесії, то цей проект можна реалізовувати і без перенесення пам’ятника, який можна буде демонтувати у процесі робіт», – зазначила голова Галицької РА.

Як відомо, 9 травня у центрі Львова група невідомих, приблизно 40 осіб, намагалися знести пам’ятник радянському письменнику Степану Тудору, однак цьому перешкодила поліція.

Двоє поліцейських отримали тілесні ушкодження, охороняючи публічний порядок на площі Маланюка у Львові, де розміщений згаданий пам’ятник.

Правий сектор заявив про непричетність до інциденту з пам’ятником Тудору у Львові.

Поліція встановила особи двох молодих людей, затриманих під час спроби знесення пам’ятника. Це львів’яни, 1986 та 1995 років народження.