Переговори з РФ? У Зеленського шокувала весь світ – таке впреше: умова на столі! Знати всім, деталі!

Зовсім скоро росія зазнає поразки у війні з Україною, тому радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, що після програшу Росії у війні саме Україна говоритиме з представниками РФ про долю їхньої країни.

Про це Михайло Подоляк розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”.

На думку Подоляка, після програшу Росії Кремль відправить до України будь-яку технічну делегацію.

“Україна абсолютна суб’єктна і скоріше світ делегує повноваження Україні розмовляти. Сьогодні без України не вирішується багато питань, тому що і президент Зеленський, і Україна в цілому формують сьогодні глобальний порядок денний. На всіх майданчиках тема України постійно присутня. Немає сенсу навіть думати про те, що буде відбуватися в Росії. Тому що, коли вони програють, маємо дати їм якийсь час, щоб вони внутрішньо зафіксувалися про своє подальше існування. Тому вони відправлять будь-яку технічну делегацію. Немає сенсу говорити про прізвища. Вони приїдуть зафіксувати поразку, повернення до кордонів 1991 року РФ, зону демілітаризації”, – зазначив Подоляк.

Радника керівника ОП вважає, що це будуть залишкові вповноважені люди нинішньої політичної еліти. Після цього вони юридично зникнуть взагалі. Ці люди зафіксують технічні параметри фіналу війни, технічно зафіксують поразку Росії, вимоги України з точки зору демілітаризації зони та Росії взагалі.

“Росія постійно говорить, що в України не має бути наступальної зброї. Ми так само говоритимемо цій країні, що не хочемо бачити у них ракет, які можуть залітати в наші міста. Ми обов’язково будемо проговорювати питання репарацій, тому що є конкретні прямі збитки — зруйнована інфраструктура, а також непрямі, включно з втратами конкретних людей” – резюмував Радник