Гірняк і Садовий “овочі з одного огороду” : Політагітація триває

Міський голова Львів Андрій Садовий може мати прямий інтерес у тому, аби передати ПАТ «Європейський дім» (готель «Леополіс») задешево приміщення, площею 1170 кв м, у центрі міста (на вулиці Шевській, 14, 14-а, 16).

Про це повідомив депутат Львівської міськради Володимир Гірняк.

Ухвала, відповідно до якої ПАТ «Європейський дім» зможе приватизувати 1170 кв м фактично за 1,7 млн грн, не набрала достатньої кількості голосів на сесії ЛМР 21 травня. «За» неї проголосував 31 депутат (із потрібних для прийняття рішення 45 обранців), у тому числі рішення підтримав міський голова.

«Це питання розглядається на сесії Львівської міськради протягом п’яти місяців. Перший раз 44 депутати проголосували «за», другий раз – 40 депутатів, 21 травня – 31 депутат проголосував «за». Депутатська група «Громадянської позиції» жодного разу не підтримала це питання.

Коли перший раз питання було у порядку денному, ніхто навіть не зрозумів, про що йдеться, адже ви бачили назву ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.07.2013 №2642 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 20.07.2011 №737», – розповів В.Гірняк про історію розгляду цього питання на сесії ЛМР.

Як наголосив депутат, у разі прийняття документа на сесії місто недоотримає 27 млн грн до бюджету.

«Ніхто не дав жодного обґрунтування, чому ми приватній фірмі маємо віддати 1700 кв м майна у центрі міста за 1,7 млн грн.

Чому за це голосував міський голова, який взагалі ніколи не голосує за майнові та земельні питання?! Я його вчора на сесії конкретно запитав про те, що містом ширяться чутки, що у цьому питанні діють тіньові домовленості, а друге – що мер має у цьому прямий інтерес. Він на це питання не відповів.

Чому один підприємець може викупити за 1,5 млн грн майно, а другому взагалі не дають можливості викупити майно комунальної власності?! Адже будь який підприємець має право приватизувати майно, але за ринковою ціною», – пояснив В.Гірняк.

Депутат зауважив, що чомусь ситуація з приватизацією чиновниками згаданого приміщення залишається поза увагою депутатів та громадськості.

«Я не розумію депутатів, які голосували за це питання, і не розумію, чому за нього голосував міський голова», – додав В.Гірняк.

За його словами, згаданий проект ухвали чиновники Садового можуть ще раз внести на сесію, аби таки дотиснути її прийняття.

«А, можливо, ця фірма з містом розіграють «договорняк» по судах», – припускає В.Гірняк.

«Ми будемо слідкувати за цим питанням. Будемо ставити питання про переоцінку майна. У липні 2014 року була оцінка по курсу 12 грн за долар, зараз офіційний курс долара – 22 грн», – додав він.

Як повідомлялося, 21 травня на сесії Львівської міськради депутати не підтримали внесення змін до питання №27 порядку денного сесії «Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.07.2013 №2642 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 20.07.2011 №737». «За» – проголосував тільки 31 депутат.

Проектом ухвали передбачалося «зарахувати приватному акціонерному товариству «Європейський Дім» вартість невідокремлюваних поліпшень об’єкта оренди в сумі 27 млн 454 тис. 400 грн, у тому числі ПДВ, здійснених у процесі ліквідації аварійного стану, реставрації та реконструкції з пристосуванням приміщень будинків №14, 14-а, 16 на вулиці Шевській у Львові під ІІ чергу готельного комплексу, при приватизації об’єкта способом викупу».

 

Джерело: Корупція.Інфо