Під суд! У Зеленського вдарили – Путін в істериці: міжнародна справа, відповість за все! Це вибух

Сьогодні, 27-го серпня, стало відомо, що президента РФ Володимира Путіна можна буде притягнути до відповідальності за розв’язання війни проти України лише після того, коли він втратить своє президенство.

Про це повідомив начальник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Рудь на прес-конференції щодо розслідування Іловайської трагедії.

“Відповідно до міжнародного права, є певний імунітет перших осіб держави. До них належать президент, прем’єр-міністр, міністр закордонних справ. Україна є цивілізованою країною і поважає міжнародне право. Водночас ми не сидимо склавши руки, ми збираємо докази для повідомлення про підозру всім особам, які розв’язали та ведуть війну проти України. Якщо у нас з’явиться можливість для повідомлення про підозру будь-якій особі, ми це зробимо”, – заявив він.

Він також зазначив, що правоохоронці роблять все, щоб все керівництво Російської Федерації, відповідальне за розв’язання та ведення агресивної війни проти України були притягнуті до кримінальної відповідальності.

«Ми робимо все, працюємо в напрямку, щоб усі з числа керівництва Російської Федерації рано чи пізно були притягнуті до кримінальної відповідальності і постали перед судом за розв’язання і ведення агресивної війни проти України», – наголосив Юрій Рудь.

Також він додав, що:

«Папка збирається, докази відповідні звичайно є, але існує складність у розслідуванні цієї справи: це відсутність доступу до окупованої території, це виконання злочинцями вказівок, наданих з території інших держав».

За даними Офісу генпрокурора, розслідування Іловайських подій триває по двом напрямам: організація вторгнення з боку РФ та віроломне вбивство українських військових, а також перевірка обставин можливого недбалого ставлення до військової служби військовими службовими особами з числа керівництва антитерористичною операцією.

Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1,6 тис. бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження складає понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступу.

Нагадаємо, що у ЄС вже «закручують гайки» Путіну. Ще місяць тому лідери країн Європейського союзу відкинули ідею проведення зустрічі з президентом Володимиром Путіним через протести з боку країн-членів, що межують з Росією.

Окрім того, нещодавно з’ясувалося, що Україна має абсолютне підтвердження, що літак “Боїнг” “Міжнародних авіаліній України” в Ірані був збитий ракетою російського виробництва Тор-М1.

Про це на телеканалі “Україна 24” розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

“Перша велика робота, яку ми робили, це була робота, пов’язана зі збиттям російською ракетою Тор-М1 в Тегерані нашого літака. Це була перша робота, це був перший виклик, який команда Володимира Олександровича (Зеленського – ред.) взяла на себе. Безпосередньо Рада безпеки і оборони, апарат Ради займався цим питанням. І ми через дві години після цих подій вже розуміли, що там відбувається. Ми дуже швидко опанували ситуацію, ми відправили в безпрецедентно короткий термін фахівців з нашої країни до Тегерану і вже наступного дня зранку ми дали офіційне повідомлення, що цей літак наш був збитий російською ракетою російського виробництва саме Тор-М1”, – сказав секретар РНБО.

Він також додав, що:

“Ми змогли отримати інформацію безпосередньо з місця падіння літака, коли там були дуже жахливі, скажімо так, відео… Це відео бачили тільки закрите коло осіб. Там, де є абсолютне підтвердження, ми отримали, що це саме російська ракета”.