Пізно вночі! Зеленський не може повірити – неочікувана смерть: “вірно служив Україні”

Президент Володимир Зеленський виразив співчуття рідним та близьким посла України в Китайській Народній Республіці Сергія Камишева, який помер вчора ввечері.

Про це президент написав у своєму Twitter. Українське посольство дипломат очолював у 2004-2009 роках, а в жовтні 2019-го нинішній глава держави повторно призначив його на цю посаду.

“Щирі співчуття родині та друзям Сергія Камишева, посла України в КНР. Він вірно служив Україні. Вдячний за його внесок у зміцнення дружби України з Азією та Близьким Сходом. Світла пам’ять”, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що Сергій Камишев помер у неділю, 14 лютого. Попередньо, життя 64-річного дипломата забрав обширний інфаркт.

Емоційно на його смерть відреагував ексглава ОПУ Андрій Богдан, заявивши, що останні пів року Камишева “тероризували звільненням”.

“Помер мій хороший товариш Сергій Камишев. Чесний, професійний, щирий. Легенда дипломатії. Двічі посол України у Китаї. Останні пів року один пі**рас тероризував його звільненням, тому що “людина Богдана”. Тупому ви*одку незрозуміло, що таке професіоналізм і що таке інтереси держави. Ти будеш сидіти…” – пригрозив юрист у Facebook.