Пізно ввечері! У “Слузі” видали – вже наступного тижня. Термінове засідання, міністр не чекав- “на виліт”

У парламенті розглянуть кадрове питання щодо одного з міністрів – про це розповів глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в програмі “Сьогодні Ввечері” на телеканалі “Україна 24”.

“У нас є одне питання точно, яке обговорюватиметься на найближчому засіданні фракції, 14 або 15 травня, буде онлайн-фракція проходити стосовно міністра охорони здоров’я пана Степанова. І там будуть різні варіанти, тобто це не 100% ймовірність, що це “людина на виліт”. Це можуть бути якісь попередження зроблені, ми на фракції визначимося з цим процесом”, — сказав він.

Арахамія пояснив, що за претензії є до Степанова, а також зазначив, що є ще два питання щодо кадрів у Кабміні.

“Це нагальне питання, тому що є план вакцинації, який неодноразово був перенесений, багато наших виборців незадоволені цим процесом. А далі ще є два кадрових питання рівня Кабінету міністрів, але збережемо інтригу й поки не будемо розповсюджувати, чого це стосується”, — сказав він.

Також голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія запевнив, що до 1 червня парламент ухвалить усі необхідні закони для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом в межах виділення траншу Україні на 5 млрд доларів.

“1 червня для нас – крайній термін. І уряд, і парламент, і Офіс президента мають намір дотримуватися цієї дати”.

Йдеться, зокрема, про остаточне ухвалення закону про кримінальне покарання чиновників за брехню в деклараціях, про внесення змін до закону про НАБУ. Також планується внести зміни до закону про Нацбанк для зміцнення його незалежності.

Голова фракції розповів, що раніше між Україною та міжнародними донорами існували розбіжності з приводу того, хто має отримати більшість голосів при призначенні директора НАБУ. За його словами, поки модель ухвалення такого рішення ще невідома, але вона має бути компромісною.