Почався штурм! Увірвались в міську раду – просто на засіданні: депутати в паніці. Двері винесли – Браво!

У місті Бровари ветерани російсько-української війни влаштували справжній штурм міськради. Чоловіки порозбивали скло у дверях і намагалися потрапити у приміщення під час сесії. Протистояння між ними, поліцією та охоронцями установи відбулося 28 жовтня. Про це повідомляє телеграм-канал First.

Мітингарі нібито намагалися заблокувати голосування депутатів через земельне питання. На місце викликали поліцію.

“Революція” через дерибан ділянок

Учасників бойових дій занепокоїло, що під час засідання їх нібито можуть позбавити вже виділених ділянок. Це буцімто робиться для того, аби передати землю наближеним до місцевої влади особам.

“Зіткнулися з відмазками різними, опором місцевої влади, вони не хочуть діяти за законом. Ми не маємо жодної землі”, – каже один із учасників мітингу.

Присоромити депутатів прийшли і селяни

Як повідомили на фейсбуці “Трибуна – Бровари”, окрім ветеранів, під стіни міськради Броварів вийшли і жителі села Княжичі. Людей обурило, що місцеві обранці планують скасувати генеральний план населеного пункту 2020 року. Ця частина протестувальників поводилася мирно, але вигукувала “Ганьба!” та “Землю селянам!”.

Водночас як повідомляє Телеграм-канал Pavlovsky News, ветерани Б’ють шибки та виламують двері – ветерани АТО у Броварах беруть штурмом міськраду.

Ветерани АТО під Києвом у Броварах намагаються прорватися на сесію міськради, щоб поставити своє питання щодо виділення землі, – йдеться у повідомленні.

Охорона намагається стримати людей та не пустити до будівлі. В результаті люди почали бити шибки.

Наразі невідомо, чим закінчився штурм будівлі протестувальниками, інформації про постраждалих не було.

Це вже не перший випадок такого штурму будівлі міськради. Раніше в Гостомелі протест атошників проходив за тим самим сценарієм, повідомляє видання.

Тоді Учасники АТО вибили музичною колонкою скло у дверях будівлі, де відбувалася сесія гостомельської сільради

Такі дії спровокувало небажання пускати їх на закриту сесію через карантин. У відповідь охорона почала розпорошувати газ.

Учасники АТО вимагали, щоб їм віддали обіцяні 20 га землі. Вони звинувачують голову ОТГ Юрія Приліпка в тому, що він провернув схему та привласнив собі цю землю.

Цей конфлікт триває вже понад рік.

Згідно із законодавством 2014 року, ветерани АТО мають право на землю. Найбільше 2 га виділяється на ведення особистого сільського господарства, а найменше – 0,10 га – для будівництва житлового будинку в межах міста.

Нагадаємо, раніше У Одеській області на сесії міської ради Подільська спалахнув скандал через виділення 2 га землі бійцям АТО. Один із депутатів обурився цим і звернувся до присутніх, щоб припинили виділяти землю учасникам війни на сході України.

Відео конфлікту у сесійній залі виклали у телеграм-каналі Одеса INFO.

На кадрах видно, як під час обговорення питання виділення бійцям АТО/ООС 2 га землі сталася суперечка. Один із депутатів запитав, чи всім бійцям вже видали ділянки, на що інший депутат обурився і висловив своє невдоволення.

“Чим той АТОвець кращий від мене, що він зробив більше для України чи для міста? Кажуть, 24 чоловікам видали – достатньо”, – сказав депутат від “Європейської солідарності” Володимир Колесник.

Підписники телеграм-каналу обурилися висловлюваннями депутата.

  • Тому що вони на війні, а не як депутати сидять і просиджують штани.
  • Чесно я вдячна тим людям, які воюють на Донбасі, оскільки сама б туди в житті не поїхала і з рідних нікого б не пустила.
  • Лячно. Навіть за зарплату – все ж таки життя дорожче. А атовці заслуговують на землю, тому що для країни вони багато роблять. Легко сказати, що там вони в окопах просто сидять – ось тільки там ніколи не знаєш, що буде за 10 хвилин. Нехай береже їх Господь, адже вони захищають нашу країну від нечесті ..
  • Та й не всім атовцям дають землю.
  • Я не розумію, хіба не знайшлося людини, яка б встала і цьому нахабному депутату рота б закрила.
  • Ось нехай ці депутати і підуть в АТО, а потім прийдуть і отримають землю.