Погрожував особисто! Гучний скандал – мер в паніці, хотіли викрасти. Мав стати наступним – країна на ногах

Після того як суд в листопаді минулого року випустив забудовника Максима Микитася під домашній арешт, був викрадений юрист компанії, яка надавала йому юридичну підтримку, – Олег Мірошниченко. Його викрали нібито за те, що він взяв у борг у Микитася величезну суму грошей. При цьому, як заявляє Мірошниченко, йому особисто телефоном погрожував сам Микитась. Також за словами юриста, наступною жертвою повинен був стати ймовірно мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Про це Олег Мірошниченко розповів в інтерв’ю виданню “Країна”.

“Коли Микитась вийшов під заставу в 80 млн грн, вони вирішили з однією людиною рейдерським шляхом повернути 10 компаній. Перереєструвати, але ненадовго. У цей пакет входила компанія, яка будувала “Більшовик”,”Укрбудмонтаж” і щось ще. Перереєстрація коштувала купу грошей, які пішли в трубу, тому що компанії перереєстрували назад. Я у нього запитав: “Навіщо ти це зробив?” А він, знаєте, що відповів?

– Він сказав: “Я показав Києву, що я повернувся!” Я був в подиві. Ми тоді допомагали сім’ям військових, ці витрати були ні до чого. Волав до його совісті: “Урод, що ти твориш? Люди голодують, а ти викинув на реєстрацію цих компаній 250 тисяч доларів”. А він просто хотів показати, що він є.

На питання журналістки про те, хто саме дав грошей Мікітасеві на такі великі фінансові операції Олег Мірошниченко розповів про те, що це був впливовий друг з Чернігова. Коли йому задали пряме запитання про те, чи був це мер Чернігова Атрошенко, юрист сказав наступне:

“Скажу так. Вони зараз вже в дуже поганих відносинах. Справа в тому, що після мого викрадення, повинні були викрасти цю людину, а потім Сергія Боголюбова (правозахисник – Ред.)”.

Також Мірошниченко розповів і про джерела подібної інформації.

“Знаю. Микитась не захотів віддати 20% від повернутих 50 мільйонів. Все було так 30 листопада я зустрічаюся з Наташею в Осокорках, а вона мені повідомляє:” Тепер держава повинна захищатися, а не ми “. Коли Максим вийшов з в’язниці, то перестав взагалі виходити зі мною на контакт. Ми спочатку подумали, що це через те, що він не може говорити, тому що його ведуть всі служби в Україні. Але потім в день, коли мене викрали, все стало зрозуміло “.

Також юрист зазначив, що Микитась дуже впевнено почував себе при минулій владі, в той час, як зараз, він втратив практично все.

“Він дуже впевнено себе почував при минулому режимі. Після зміни влади все почалося. Це йому прилетіла обратка за те, як він себе вів, а вів він себе по-хамськи.” Я депутат, ви будете все у мене смоктати “. Потім він скаржився: “у мене відчуття, що я втратив свідомість, а у мене по кишенях все нишпорять”. У нього такий злет був, йому було легше дати мільйон хабаря, ніж поговорити з людьми: “Дайте йому мільйон, нехай закриє рот”.

Його друзі зараз – це дружина Наташа, всі її подружки, на яких записані певні активи, їхні чоловіки і однокласник Максима. У них всі друзі – під інтерес. Знаєте, яка улюблена сімейна гра Мікітасів? “Мафія”, вони удвох в неї завжди вигравали “.

Нагадаємо, у справі Микитася, слідство встановило, що в 2000-х роках Нацгвардія і компанія-забудовник уклали угоду, згідно з якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс з вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

Однак в 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, згідно з якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку, який та ж компанія-забудовник будувала на околиці Києва, біля станції метро “Бориспільська”.

Вартість цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менше суми, в яку оцінено квартири, які повинна була отримати Нацгвардія відповідно до початкових домовленостей.

Відзначимо, що мер Чернігова Владислав Атрошенко, про якого згадує екс-юрист Микитася отримав у спадок понад 138 мільйонів гривень і будинок на більш ніж 700 кв.м.

Про це йде в повідомленні про суттєві зміни майновий стан, опублікованому на сайті Держреєстру декларацій

У повідомленні Атрошенко зазначив, що 26 червня отримав у спадок від свого батька гроші на загальну суму 138 мільйонів 411 тисяч 635 гривень (сім різних сум), а також житловий будинок в Чернігові площею 783,1 кв. м і вартістю 6 мільйонів 900 тисяч 826 гривень.

З початку року Атрошенко подає вже четверте повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Зокрема, 31 березня він повідомив про пожертвування 100 тисяч на закупівлю медичного обладнання, 9 квітня – про фінансування закупівлі апарату штучної вентиляції легенів вартістю 430 тисяч гривень.

А 3 червня Атрошенко задекларував 1 мільйон гривень дивідендів, отриманих від ПП “Агро-Трейдер”.