Поки парламентарі думають, як націоналізувати ЛАЗ, Чуркін відсудив у Львова 7 млн грн

 

У  Верховній Раді України зареєстровали Проект Закону України «Про націоналізацію майна товариства з обмеженою відповідальністю «Львівські автобусні заводи» за авторством народних депутатів І.Васюника, В.Парасюка, Б.Берези, І.Мосійчука та П.Кишкаря.

Про це повідомляє Корупція Інфо.

Але поки народні депутати гучно заявляють, що Львів не збирається терпіти «гражданіна» Чуркіна, як це робить Генасамблея ООН, славнозвісний Чуркін відсудив у Львова 7 млн грн штрафів через борги за транспорт до Євро-2012.

За рішенням Господарського суду Львівської області від 20 серпня Львівське комунальне автотранспортне  підприємство №1 має виплатити на користь ТОВ «Львівські автобусні заводи» 6,06 млн грн інфляційних втрат та майже 0,9 млн грн 3% річних.

За даними «Наші гроші, Львів»,  у 2013 році суд вирішив, що комунальне підприємство має виплатити цей борг, а також інфляційні втрати і 3% річних. У суді Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 скаржилося на складне фінансове становище. Окрім того, підприємство нарікало на негативний технічний стан придбаних автобусів, часті поломки. Відтак, суд дозволив виплатити гроші до 9 квітня 2014 року.

Нагадаємо, ЛАЗ підконтрольний росіянину Ігорю Чуркіну і  не функціонує з лютого 2013 року, відповідно з цього ж року  працівникам не виплачують заробітної плати.

Заборгованість ЛАЗу перед працівниками заводу на одному з підприємств складає 2 млн грн.