“Поки Москва не змінить своєї поведінки”! В США підтримали – не послаблять санкцій проти РФ

Сполучені Штати Америки не будуть послаблювати санкції проти Росії доти, доки Москва не змінить своєї поведінки щодо України. Про це заступниця держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд заявила в інтерв’ю “Радіо Свобода”, яке вийшло 17 червня.

“Ми дали чітко зрозуміти, і президент [США Джо] Байден ще раз повторив, що санкції, які були запроваджені проти Росії через Україну, будуть залишатися в силі і не будуть послаблятися, допоки Росія не змінить своєї поведінки щодо України”, – сказала вона після саміту Байдена і президента РФ Володимира Путіна в Женеві.

Нуланд додала, що Байден назвав Україну державою, щодо якої у США і РФ є “великі розбіжності”.

“Сполучені Штати твердо віддані – як ми й були вже кілька десятиліть – суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України. Ми маємо сильні програми підтримки України в галузі безпеки, економічного розвитку, антикорупційних зусиль, і все це буде продовжуватися”, – сказала Нуланд.

Зазначимо, що у Вашингтоні відбулась зустріч заступника держсекретаря Венді Шерман з державним секретарем Німеччини Мігелем Бергером. Вони зокрема обговорили й Україну.

Про це повідомляє прес-служба Держдепу США.

Сторони підкреслили важливість трансатлантичних та американсько-німецьких відносин,

Вони також обговорили важливість співпраці щодо спільного підходу до Китаю та Росії, а також збереження дипломатичної присутності під час упорядкованого військового виведення з Афганістану.

Заступник секретаря та державний секретар також підтвердили свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в умовах російської агресії, одночасно підкреслюючи необхідність подальшого прогресу в реформах.