Поки ми спали! У Зеленського жорстко відповіли про санкції: будуть відповідати! “Знущалися з нашої країни”

Рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України щодо запровадження санкцій проти юридичних і фізичних осіб є юридично обґрунтованими, а не політичними.

Про це на телеканалі “Україна 24” розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

“Я хотів би, щоб ми з вами розуміли, що ми не приймаємо політичних рішень. Ми приймаємо юридичні рішення. Між ними є велика різниця. Це комусь хочеться називати рішення Ради нацбезпеки і оборони суто політичними. Ми працюємо виключно в межах своєї компетенції, виключно в межах Конституції, виключно в межах того законодавства, яке існує сьогодні в нашій країні. Звичайно, це не всім подобається. Не всі до цього звикли”, – заявив він.

За словами Данілова, сьогодні “є певне коло осіб, які звертаються до суду з вимогою скасувати той чи інший указ президента”, але в РНБО до цього абсолютно готові.

“Ми розуміємо, про що йдеться. Більш того, ми розуміємо, які люди це оскаржують. Сказати, що для нас це була якась несподіванка – це не відповідає дійсності. Ми розуміли, що вони будуть захищатись. Люди, які довгий проміжок часу знущалися з нашої країни, робили дуже неприємні речі взагалі для розбудови нашої країни, вони, звичайно, мають захищатися, тому що вони мають великі статки, вони звикли почуватися так у нашій країні, як вони почувалися за президентів, які були до цього, і вони вважали, що їм за це нічого не має бути”, – наголосив секретар РНБО.