“Помер. Сьогодні зранку”: Не стало відомого актора – шанувальники шоковані. Всього 41 рік – сльози рікою…

Помер російський актор театру і кіно, а також режисер і сценарист Максим Браматкін. Йому був 41 рік. Про це в неділю, 10 січня, повідомив режисер Донатас Грудович.

«Помер мій улюблений друг Максим Браматкін. У телефоні від нього непрочитане повідомлення: «З новим роком, вибач – я спав, – написав Грудович в своєму Facebook. – Старість – це коли ходиш на кладовище до друзів ».

За його словами, він передчував, що станеться непоправне, ще за тиждень до смерті Браматкіна, але так і не приїхав до нього. Режисер зазначив, що останніми роками його спільні роботи з артистом були дуже плідними, а сам актор «розквітав в кадрі». Однак потім, як зазначив режисер, згасав без роботи.

Про причини смерті артиста Грудович нічого не розповів. Але в Мережі вже пишуть, що причина смерті артиста – гіпертонічний криз.

Браматкін народився 5 січня 1980 року в Москві. У 2001 році закінчив театральне училище імені Щукіна. На його рахунку більше 60 ролей в вітчизняних кіно і серіалах, в тому числі в картинах «Прості істини», «Магомаєв», «Небо у вогні» і ін. Останньою з його робіт стала роль кріпака в серіалі «Гусар».

Актор виконав кілька ролей на сцені Театру ім. Вахтангова, а також в Центрі драматургії та режисури. Шість років тому поставив за власним сценарієм стрічку «Сусіди».

Є володарем призу «Підзорна труба» Фестивалю дійсного кіно «Кінотеатр.doc» в номінації «За кращий дебют» за кіноанекдот «Подарунок».