Порошенко пропонує пустити в Україну іноземних вояків для участі у навчаннях

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді дозволити допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 6 березня.

Текст законопроекту відсутній.

Читати: Порошенко розповів, що готує для корупції та суддів

20 лютого 2015 в.о. спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов оприлюднив графік проведення багатонаціональних навчань на поточний рік на території України та за кордоном, затверджений рішенням РНБО.

"Передбачається участь ЗСУ в 11-і багатонаціональних навчаннях, з них 4 пройдуть на території України і 7 за кордоном", – розповів він на брифінгу в Києві.

На території України пройдуть українсько-американські штабні навчання "Сі-бриз 2015" (25 діб) – в акваторії Чорного моря, на полігонах ЗСУ, військових аеродромах і морських портах Одеської, Миколаївської та Херсонської областях. У них візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців, з них від ВСУ – до 1 тис., до 9 кораблів, 8 вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки. Від США – до 1 тис. військовослужбовців, до 5 кораблів, 2 підводних човни. Від держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" – до 500 військовослужбовців, до 6 кораблів, 3 підводних човни, до 6 літаків і вертольотів, до 10 од. колісної техніки.

Читати: Ляшко вибачився перед Порошенком (ВІДЕО)

Крім того, в поточному році у Львівській області пройдуть навчання "Rapid trident" (до 25 діб). У них візьмуть участь до 2 тис. військовослужбовців: від України до 1 тис., від США – до 500, від держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" – до 600.

Українсько-польські авіаційні підрозділи "Безпечне небо 2015" (14 діб) пройдуть в повітряному просторі і на аеродромах ВСУ. У них візьмуть участь до 350 військовослужбовців, з них – 250 українських військовослужбовців, до 10 літаків і 1 вертоліт. Від Польщі – до 100 військовослужбовців та 8 літаків.

 

 

Джерело: ІА Корупція.інфо