Посміхайтеся, вас знімають! ТОП найбільш гучних СМС-скандалів у Верховній раді 2015 року

Україні початок 2015–го приніс чимало сюрпризів, серед яких в окремий ряд можна виставити скандальні СМС-листування відомих політиків, про яких стало відомо завдяки спостережливим фотокореспондентам.


Отже, рейтинг СМС-скандалів, які розбурхали громадську думку…. Про що ж думають відомі нардепи в робочий час.


Боротьба з корупцією


Колишній лідер фракції "Економічний розвиток", який увійшов у групу "Відродження", Віталій Хомутинник 4 лютого під час засідання у Верховній Раді обговорював з губернатором Одеської області Ігорем Палицею корупційну складову в діяльності українських митників.

Скандальна переписка отримала настільки сильний резонанс, що нею зацікавилася Генпрокуратура.

Шукали документи по "виродку".


Нардеп з групи "Воля народу", колишній соратник Олега Ляшка, екскомбат батальйону "Айдар" Сергій Мельничук 22 квітня на засіданні Верховної Ради у СМС-переписці торгувався з ексглавою Держагентства з нацпроектів Владиславом Каськівим з приводу голосування. Коли з'ясувалося, що голосів не вистачає, Каськів пообіцяв "дати команду", щоб знайти їх (голоси. – Ред.). На що Мельничук погодився і попросив причепом знайти "документи по виродку", який фігурував у листуванні.

Справи амурні


Всюдисущі журналісти "засікли" депутата від "Самопомочі" Андрія Мірошника, який під час засідання у Верховній Раді за допомогою СМС освідчувався в коханні своїй подружці і вів переговори про покупку туру на Мальдіви.

Мірошник ізза оприлюдненого листування оскандалився і добровільно склав свій депутатський мандат.




СМСпохвала за тролінг Яценюка


Позафракційний депутат, колишній свободівець Сергій Рудик розвеселив всю Україну своїм питанням до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка щодо його відставки. Глава Кабміну розлютився і послав депутата "гуляти". Після цього журналісти зняли подячний СМС, яке Рудик отримав під час засідання Ради. Якась Катя Одаренко подякувала парламентарія за "тролінг 80го рівня", на який "Сєня повівся".

"Лунтік" у комітеті з питань майбутнього


Журналісти підгледіли, як голова тимчасової спеціальної комісії Верховної ради з питань майбутнього, нардеп з фракції "Самопоміч" Олексій Скрипник в листуванні з першим заступником міністра освіти Інною Совсун заявив, що хоче взяти до себе першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Олександра Боровика.

Депутатипустуни з Дніпродзержинська


Під час засідання Дніпродзержинської міськради в об'єктив телекамер потрапила цікава переписка секретаря міськради Олександра Плахотника, який написав іншому депутату фривольну СМС з проханням "поставити ноги рівніше", на що той попросив Плахотника "дістати руки з-під столу", щоб не здавалося, що він "гладить Сафронова"

 

за матеріалами Обозреватель