Прорвати оборону! План готовий – знищити ворогів, деокупувати всю Україну! Україна переможе!

Як розповів нещодавно Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, для того, щоб провести контрнаступ та звільнити окуповані території, Україні необхідно мобілізувати та створити ще шість повноцінних бригад чисельністю близько 25 тисяч осіб.

Яке Україні насправді потрібне угруповання пояснив на ICTV Військовий експерт Олег Жданов.

“Я так думаю, що це мінімум (25 тис. осіб. – Ред.), який нам необхідний. Це дуже-дуже скромно. За ідеєю, на мій погляд, щоб розвинути глибокий наступ – у нас же є ділянки, де потрібно до кордону по 500 км йти, – потрібне угруповання як мінімум 50-70 тисяч осіб – якщо не 100. Тоді воно здатне просуватися на велику глибину”, – зазначив він.

Жданов пояснив, що українське угруповання має бути глибоко ешелонованим:

“Це не просто, що ми, наприклад, прорвемо оборону і поїдемо степами до прикордонних стовпів. Ні, нам потрібно буде йти з боями, вводити в бій нові сили, тому угруповання має бути глибоко ешелоноване. Відповідно 25 тисяч осіб може скласти тільки перший ешелон цього угруповання”.

На думку Генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка, успішний контрнаступ українських захисників, а також звільнення захоплених територій до кінця літа. Це відбудеться за умови надання Україні всього необхідного озброєння.

“Можливо, моїх відомостей недостатньо, щоб прогнозувати це. Але те, що це не закінчиться швидко, – це факт. Але знову ж таки: дадуть нам все озброєння, яке нам потрібне, контрнаступ, можливо, закінчиться до кінця літа. Десь там ми програємо у часі, дамо їм більше закопатися, так, це буде довше. Тут… я ніколи не брався прогнозувати”, – заявив він.